Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Kőbányai patkánytanya a múlté (videóval)

A kőbányai patkánytanya a múlté, avagy a Hortobágyi utca megtisztításáról számolhatunk be. Nagy öröm számunkra, hogy egyre több helyszínt mutathatunk be, ahol bejelentéseink, terepszemléink után a hulladékprobléma megoldódott.

Anno egy helyi lakós meghívására keresztük fel a kőbányai Hortobágyi utcát, ahol elképesztő mennyiségű illegálisan lerakott hulladék volt felhalmozva egy családi lakóövezetben egy magáningatlanon. A területről készült terepszemlénk ide kattintva elérhető, amiről még a Tv2 is rendhagyó módon beszámolt. A területen történt takarításról az alábbi videóban számolunk be.

A lovarda egyik tulajdonosának örömteli levele a korábbi patkánytanya helyszínének a szomszédságából
“Sziasztok! A területet már évek óta meg szerettük volna venni, mert borzalmasan zavart minket a látvány, de a tulaj nem nagyon akart megválni tőle, csak olyan áron, amit valójában az a telek nem ér.

Sok gondot okozott nekünk az a rengeteg szemet, amit oda hordtak. Többek között a lovardába járó gyermekek szüleit zavartak az áldatlan állapotok, és volt olyan szülő, aki nagyon szimpatikusnak talált minket, de a hajléktalan tanya és a veszélyes hulladékok miatt nem hozta hozzánk gyermeket lovagolni.

2017 tavaszán, hogy ez az úgy komolyabbra fordult és a tulajnak el kellett kezdeni foglalkozni a telekkel (már csak a bírósági tárgyalás miatt is), úgy döntött inkább gyorsan megválna tőle. Úgyhogy viszonylagosan jó áron sikerült hozzájutni, de a rengeteg szemet elszállítása közel 1,6 millió forintba került, ami úgy gondolom meg fog terülni, mert nem kell a lomok között dolgoznunk, és nem rontja a lovarda összképet, valamint nem fog több potenciális ügyfelet elriasztani.

Az önkormányzat környezetvédelmi és építési osztályáról pedig köszönő levelet is kaptunk, hogy megoldásra került a dolog. Mindenki jobban érzi magát így!”

Hatalmas köszönet a területet rendberakó lovarda tulajdonosainak.

Reméljük ezek után már csak egy rossz emlék marad a kőbányai patkánytanya.

A hulladékvadász youtube csatornánkon rendszeresen beszámolunk korábbi és jelenlegi aktuális bejelentésekről, hulladék témákról és mindenről ami számodra is érdekes lehet!

A youtube csatornánkat ide kattintva érheted el közvetlenül.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek