Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Prohászka Ottokár utcai kiserdőben hulladék - Hulladekvadasz.hu

Prohászka Ottokár utcai kiserdőben hulladék

A Prohászka Ottokár utcai kiserdőben hulladéklerakat, jelenti Budapest XVI. kerületéből egyik ott élő hulladékvadász. A helyszínen főként kommunális hulladék található.

A kerületről érkezett korábbi bejelentések ide kattintva elérhetőek.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Cím! Bp. 16. ker. Prohászka Ottokár utcai kiserdőben (Kutyaiskola mellett) a reptérre vezető földúton kerti és háztartási hulladék.”

A bejelentés időpontja: 2018.02.01. – A bejelentés közel 2 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: háztartási, építési.

[codepeople-post-map]

A Prohászka Ottokár utcai kiserdő helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


Ki volt Prohászka Ottokár a wikipedia szerint?

Prohászka Ottokár (Nyitra, 1858. október 10. – Budapest, 1927. április 2.) katolikus egyházi író, a magyar keresztényszocializmus jelentős képviselője, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, Székesfehérvár tizenötödik püspöke. Prohászka halálakor Sík Sándor így írt:

Mindnyájan árvák lettünk. A legnagyobb magyar ember, Magyarország apostola, Székesfehérvár próféta-püspöke, mindnyájunk édesapja meghalt.

Püspöki székvárosában igen nagy kultusza alakult ki az évtizedek alatt. Ennek bizonyítéka az a monumentális templom, melyet Székesfehérvár lánglelkű főpapja tiszteletére épített az 1930-as években, emellett pedig utcát és parkot is neveztek el róla a városban. A parkban Prohászka-emlékmű található.

Származása
Édesapja, Prochaska Domokos (1817–1879) Morvaországból származott, ősei németajkú iparosok, hivatalnokok voltak. Az Osztrák–Magyar Monarchia császári és királyi hadseregének tisztjeként egyre feljebb haladt a ranglétrán; egy vadászezred hadnagyaként került Magyarországra. A negyvenéves, jó megjelenésű vadásztiszt egy 1857-ben, Pozsonyban rendezett bálon találkozott az alig 19 éves Filberger Anna Mária Antónia kisasszonnyal (1838–1888), Filberger András és Ehrengruber Anna (1804–1872) lányával.

Mivel a Prochaska család nem rendelkezett a kaucióhoz elegendő anyagiakkal, Domokos kilépett a seregből, s jelentkezett a Pénzügyminisztériumba, ahol tisztviselői álláshoz jutott. Pozsonyba költöztek, de első gyermekük, Prohászka Ottokár mégsem ott, hanem Nyitrán született, a várandós anya szülei házában. A Filberger család felmenői Svájcból települtek át Nyitrára, s csakhamar a város egyik legtekintélyesebb családjává váltak, az 1800-as években német anyanyelvű magyaroknak vallották magukat. Ottokár anyai nagyapja, Filberger András fiatal korában pékmester volt.

Forrás: wikipedia.

You may also like...