Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Szeged rendező pályaudvar mögötti szemétlerakó

A Szeged rendező pályaudvar mögött egy évek óta létező szemétlerakóról érkezett bejelentés. A MÁV vasútvonalait sújtó szemétprobléma ez, amire egyelőre nincs gyógyír.

Frissítve
2018.03.04.

Szeged Önkormányzata a területtel és a bejelentéssel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adta
“Hivatkozva Hatóságunkhoz 2018. március 5. napján érkezett Szegeden a MÁV rendező pályaudvar mögötti területen jogellenesen elhelyezett hulladékkal kapcsolatos bejelentésére, az alábbi tájékoztatást adom. Tekintettel arra, hogy a fent megjelölt terület nem önkormányzati tulajdonában áll, a a terület kezelőjének intézkedését kértem arra vonatkozóan, hogy a fentiekben leírt területről és környékéről az illegális hulladék elszállításra kerüljön. Bejelentését ezúton köszönöm.”

Köszönjük a tájékoztatást. Reméljük hamarosan megtisztításra kerül a terület.


Korábban
2018.02.21.

A település korábbi bejelentései ide kattintva megtekinthetőek.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Egy újabb már évek óta létező szemétlerakó a szegedi ballagi tavi kiskerteknél, ezúttal a MÁV Rendező pályaudvar mögött az út szélén, egy kis fás részen. A koordináták: Szeged, 6710 46.228078, 20.125274”

Hulladék jellege: kommunális.

Szeged rendező pályaudvar mögötti helyszínről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes szerveknek.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A Szegedi vasútállomásról a wikipedia szerint

A szegedi pályaudvar (gyakran nagyállomás) a város legfontosabb vasútállomása. Az Indóház téren áll.

Funkciója
A nagyállomás Szeged legfőbb kapuja a városba vasúton érkezők számára. Ide futnak be a Budapestről, Békéscsabáról érkező vonatok, illetve korábban ide érkeztek az azóta megszűnt útirányok (Röszke; Szabadka, Pécs, Makó, Temesvár, Nagyvárad) járatai is. Az állomás az utasszámokat tekintve Csongrád megye legforgalmasabb vasútállomása. A létesítmény főként a távolsági szegmensbe tartozó vonatok esetében (főként InterCity forgalomban) bonyolít nagy forgalmat, de jelentős a regionális és elővárosi utasok száma is.

Földrajzi elhelyezkedés
A nagyállomás a szegedi belvárostól délre, Alsóváros északi peremén fekszik. Az állomás homlokzatával a tőle mintegy 150 méternyire elhaladó Boldogasszony sugárút irányába fordul. Ettől azonban egy teljes épülettömb elválasztja, tehát az állomás nem fekszik főútvonal mellett. Magának az épületnek a fő homlokzata a Szent Ferenc utca végén helyezkedik el, azonban a vasútállomás tömegének látványa a szűk mellékutca végén nem tud érvényesülni, valójában csak az előtte elterülő kisebb térséget uralja.

A vasútállomás vasúton egy sajátos útvonalon közelíthető meg. Az északi irányból, Budapest felől érkező vonatok előbb elhaladnak a város nyugati peremterületei mellett, majd a Tisza folyó előtt egy hatalmas fordulót leírva délnyugati irányból érkeznek be a pályaudvarra. A Hódmezővásárhely felől érkező vonatok teljesen meg kell kerüljék a várost a beépített belterület belsejében fekvő nagyállomás eléréséhez. Az állomás vágányai egy környezetéből 7 méter magasra kiemelkedő földmű tetején nyugszanak. A kiemelt helyzet oka, hogy építésekor a vasútvonal itt már a Tisza folyó hídjára felvezető töltésen halad. A híd a második világháború idején megsemmisült és az oda vezető töltést is elbontották, de a pályaudvar kiemelt helyzete megmaradt.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek