Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Szeged rendező pályaudvar mögötti szemétlerakó - Hulladekvadasz.hu

Szeged rendező pályaudvar mögötti szemétlerakó

A Szeged rendező pályaudvar mögött egy évek óta létező szemétlerakóról érkezett bejelentés. A MÁV vasútvonalait sújtó szemétprobléma ez, amire egyelőre nincs gyógyír.

Frissítve
2018.03.04.

Szeged Önkormányzata a területtel és a bejelentéssel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adta
„Hivatkozva Hatóságunkhoz 2018. március 5. napján érkezett Szegeden a MÁV rendező pályaudvar mögötti területen jogellenesen elhelyezett hulladékkal kapcsolatos bejelentésére, az alábbi tájékoztatást adom. Tekintettel arra, hogy a fent megjelölt terület nem önkormányzati tulajdonában áll, a a terület kezelőjének intézkedését kértem arra vonatkozóan, hogy a fentiekben leírt területről és környékéről az illegális hulladék elszállításra kerüljön. Bejelentését ezúton köszönöm.”

Köszönjük a tájékoztatást. Reméljük hamarosan megtisztításra kerül a terület.


Korábban
2018.02.21.

A település korábbi bejelentései ide kattintva megtekinthetőek.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Egy újabb már évek óta létező szemétlerakó a szegedi ballagi tavi kiskerteknél, ezúttal a MÁV Rendező pályaudvar mögött az út szélén, egy kis fás részen. A koordináták: Szeged, 6710 46.228078, 20.125274”

Hulladék jellege: kommunális.

[codepeople-post-map]

Szeged rendező pályaudvar mögötti helyszínről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes szerveknek.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A Szegedi vasútállomásról a wikipedia szerint

A szegedi pályaudvar (gyakran nagyállomás) a város legfontosabb vasútállomása. Az Indóház téren áll.

Funkciója
A nagyállomás Szeged legfőbb kapuja a városba vasúton érkezők számára. Ide futnak be a Budapestről, Békéscsabáról érkező vonatok, illetve korábban ide érkeztek az azóta megszűnt útirányok (Röszke; Szabadka, Pécs, Makó, Temesvár, Nagyvárad) járatai is. Az állomás az utasszámokat tekintve Csongrád megye legforgalmasabb vasútállomása. A létesítmény főként a távolsági szegmensbe tartozó vonatok esetében (főként InterCity forgalomban) bonyolít nagy forgalmat, de jelentős a regionális és elővárosi utasok száma is.

Földrajzi elhelyezkedés
A nagyállomás a szegedi belvárostól délre, Alsóváros északi peremén fekszik. Az állomás homlokzatával a tőle mintegy 150 méternyire elhaladó Boldogasszony sugárút irányába fordul. Ettől azonban egy teljes épülettömb elválasztja, tehát az állomás nem fekszik főútvonal mellett. Magának az épületnek a fő homlokzata a Szent Ferenc utca végén helyezkedik el, azonban a vasútállomás tömegének látványa a szűk mellékutca végén nem tud érvényesülni, valójában csak az előtte elterülő kisebb térséget uralja.

A vasútállomás vasúton egy sajátos útvonalon közelíthető meg. Az északi irányból, Budapest felől érkező vonatok előbb elhaladnak a város nyugati peremterületei mellett, majd a Tisza folyó előtt egy hatalmas fordulót leírva délnyugati irányból érkeznek be a pályaudvarra. A Hódmezővásárhely felől érkező vonatok teljesen meg kell kerüljék a várost a beépített belterület belsejében fekvő nagyállomás eléréséhez. Az állomás vágányai egy környezetéből 7 méter magasra kiemelkedő földmű tetején nyugszanak. A kiemelt helyzet oka, hogy építésekor a vasútvonal itt már a Tisza folyó hídjára felvezető töltésen halad. A híd a második világháború idején megsemmisült és az oda vezető töltést is elbontották, de a pályaudvar kiemelt helyzete megmaradt.

Forrás: wikipedia.

You may also like...