Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Bacsó Béla utca szeméttelepe a VIII. kerületben

A Bacsó Béla utca instant szeméttelepére hívja fel a figyelmet Budapest VIII. kerületéből egy helyi hulladékvadász, aki panaszában azt írja le, hogy egy magánterület hulladéklerakóvá vált.

Gyakran találkozunk hasonló bejelentésekkel. A magánterületen hulladék rendszertelen felhalmozása tilos! A VIII. kerület korábbi bejelentései ide kattintva elérhetőek.

A bejelentés szövege
“Tiszteletem! Egy budapesti, VIII. kerületi illegális szemétlerakót szeretnék bejelenteni: a Bacsó Béla utca 25. számú ház melletti, magántulajdonban álló építési telken hónapok óta egyre csak gyűlik a változatos jellegű szemét – az építési hulladéktól kezdve a háztartásiig minden megtalálható. A legnagyobb része az első két képen látható halomban áll, noha telekszerte fel van hintve az egész terület, de azt ellepte mára a hó.

Gyakorta látni embereket, amint hordják oda, majd elmennek – az egyiket kérdőre vontuk, mire azt a választ adta, hogy neki “a helybéliek mondták, hogy oda kell tenni a szemetet, mert lomtalanítás lesz nem sokára, és mindenki oda viszi”. Kérésünkre azt mondta, felhagy ezzel a gyakorlattal.. őrt azonban nem állhatunk ott. A területet jogi zárral látták el már nem egy alkalommal, de gyakorlatilag azonnal felnyitották minden alkalommal újra, jelenleg is tárva-nyitva áll. Reménykedem abban, hogy a publicitás ráveszi a tulajdonost a telek takarítására, majd hatékony lezárására. Esztétikailag sem felemelő látvány, ugyanakkor közeleg a tavasz, és onnantól más bajok is adódnak majd ezzel a lerakattal!”

Hulladék jellege: kommunális.

Bacsó Béla utca helyszínről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes szerveknek.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


Bacsó Béla a wikipedia szerint

Bacsó Béla (Kassa, 1891. január 6. – Újpest, 1920. február 17.) magyar szocialista író, újságíró.

Élete
Bacsó Mátyás és Szencsó Mária fia. Tanulmányait Kassán végezte, itt is helyezkedett el először újságíróként a Kassai Naplónál. 1919. június 5-én Budapesten, a VI. kerületben házasságot kötött Simonovánszky Máriával, Simonovánszky Ferenc és Schurmann Ilona lányával. A két tanú Szakasits Árpád és Révész Mihály volt.[1] 1919-ben a Népszava munkatársa lett. Írásaiban a proletárokkal, a paraszti földéhséggel és a migrációval foglalkozott, „leleplezte” az I. világháború szerinte igazi célját és vesztére a – Héjjas Iván, Prónay Pál és Ostenburg-Moravek Gyula neve által fémjelzett – fehérterror ellen is írt. Emiatt szerkesztőtársával, Somogyi Bélával az Ostenburg-különítmény elhurcolta és 1920. február 17-én valahol a Megyeri Csárda és a Fővárosi Vízművek között agyonlőtték, majd holttestüket Dunakeszi határában a Dunába vetették.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek