Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
4 tipp hogyan lomtalanítsunk - Lomtalanítási kisokos - Hulladekvadasz.hu

4 tipp hogyan lomtalanítsunk – Lomtalanítási kisokos

4 tipp arra, hogy hogyan lomtalanítsunk okosan, azaz lomtalanítási kisokos. Mit szabad és mit nem szabad lomtalanításkor kidobni avagy a hulladék érték.

Biztos veled is előfordult már, hogy nem fértél el különböző tárgyaidtól, nem tudtad mit kezdj velük emiatt kidobtad, vagy lomtalanításkor kihelyezted a kijelölt helyre. Tudjuk jól, hogy nem minden hulladék szemét. A településeink lomtalanítási időszakában sok értékes tárgy, hulladék kerül ki az utcára, illetve úgynevezett lomizók kezei közé.

A lomtalanítási kisokosunkban bemutatunk pár megoldást a lomtalanításra szánt hulladékod csökkentésére, illetve azt, hogyan nyerhet új értelmet a hulladékod más számára.

#1 Lomtalanítás előtt mindenképpen tájékozódj, hogy a településeden milyen hulladékot tehetsz ki.
Felsorolunk párat amiket biztos nem tudsz kitenni:

  • a háztartásokban naponta képződő kommunális hulladékot
  • ipari, mezőgazdasági, szolgáltatatási tevékenység következtében keletkezett hulladékot
  • veszélyes hulladékot
  • építési törmeléket
  • gumiabroncsot
  • zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű)
  • szénport, hamut
  • földet
  • elkülönítetten gyűjtött üveg, papír, műanyag és fém hulladékot
  • gépjárműroncsot

#2 Szelektálj, azaz a lomnak számító hulladékodat bontsd elemeire és tedd a megfelelő szelektív kukákba (ha lehetséges).
Ha településeden házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés van, akkor könnyű dolgod van, de ha csak szelektív hulladékgyűjtőszigeteken tudod leadni hulladékodat az se okozzon nehézséget számodra. Abban biztos lehetsz, amit oda viszel az jó helyre kerül. A szelektív hulladékgyűjtés folyamatát bemutató cikkünket ide kattintva olvashatod.

#3 Neked hulladék, másnak érték lehet.
Érdemes felkeresned online piactereket, illetve a közösségi médiákban található piaci csoportokat, ahova tárgyaidat, eszközeidet feltöltve másnak értéket képezhetsz. Ajánljuk figyelmedbe a hulladekvadasz.hu Hulladék cserebere facebookos csoportját.

#4 Olyan hulladékod van, ami senkinek se kell és még lomtalanításkor se viszik el? Rendelj konténert!
Igen, ez az a lehetőség, amivel sajnos még nem elegen élnek. Köszönhetően annak, hogy a hulladékelszállításának szolgáltatási díja drága. Többféle méretű, nagyságú, alakú konténer típus van. A konténer rendelése előtt mindenképpen mérd fel, hogy mennyi hulladékkal rendelkezel. Hiszen, ha túl kicsi konténert rendelsz az a baj, ha túl nagyot az a baj. Az oldalunkon található Hulladékvadászok Nagy-térképén megnézheted, hogy hányan, hányszor nem éltek a lehetőséggel, hogy megfelelő helyre vigyék a hulladékukat.

Reméljük, hogy a hogyan lomtalanítsunk kisokosunk 4 tippjével segíthettünk számodra felmérni a lomtalanítási lehetőségeket.

Budapesti lomtalanítási időpontokat ide kattintva tekintheted meg.

You may also like...