Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Tároló doboz készítése újságpapírból #47 DIY - Hulladekvadasz.hu

Tároló doboz készítése újságpapírból #47 DIY

Tároló doboz készítése újságpapírból? Igen, lehetséges. Készíts velünk tároló dobozt újságpapírból! Rendhagyó útmutatónkban most videóval jelentkezünk.

A DIY rovatunkban minden héten bemutatunk rendszeres jelleggel egy olyan kreatív újrahasznosítást, amit érdemes kipróbálnod.

Készítő: Fülöp Judit
Elkészítési idő: 2-3 óra
Felhasznált anyagok:

  • karton doboz
  • kartonlap
  • fénytelen újságpapír
  • folyékony iskolai/papír/textil ragasztó
  • akrilfesték/lazúr
  • ecset
  • olló
  • ragasztópisztoly
  • textil
  • szilikon nyomda

Az alkotó gondolatai
Mindig megdöbbenve néztem, hogy mennyi reklámújságot kapunk és ez mind megy a kukába, sok helyen sajnos szelektálás nélkül. Nagyjából 3-4  éve indult el a kosárfonás újságpapírból hullám, amit nagyon jó ötletnek tartok.

Próbáltam keresgélni egyszerűbb technikát, amivel talán elsőre is tartós, szép végterméket kapok. Láttam többet is, de egyik sem volt olyan, ami igazán nekem való lett volna. Találtam egy hajtogatós módszert, de a papírcsík túl vékony volt és egy nagyon gyenge kosárka született belőle. Neki ültem, hajtogattam ide-oda, különböző méretű papírdarabokat, mire meglett a várt eredmény kinézetileg, de önmagában nem volt erős.

Ezért fogtam egy kartondobozt és megpróbáltam körbevonni vele. Igazán mutatós kosarak születtek. Aztán egyszer csak beugrott, mi lenne, ha még jobban leegyszerűsíteném a dolgot, csak egymás mellé ragasztanám a csíkokat és adnék neki egy kis fahatást, mint a bambuszszőnyegnek, ami nővérem ebédlőjében van?!

Elég sok dolgot csináltam az elmúlt időszakban „szemétből” pl: kartondobozokból, kartonlapokból, használtcikkben vásárolt régi textilből vagy csak otthon fellelhető dolgokból készítettem el az IKEA-ban látott lámpa mását.

Szerettem volna megosztani ezeket az ötleteket, hátha másoknak is megtetszik és kedve támad elkészíteni ezeket a pénztárca kímélő megoldásokat. Ezért kezdtem el videóra venni az ötleteim elkészítési folyamatát és így készült el ez a videó is. Szerintem ajándéknak is szuper egy ilyen tároló doboz.

Nézzétek meg a tároló doboz készítéséről készült videót, ami után Ti is könnyedén el fogjátok tudni készíteni otthon.

Megjegyzések:

Ragasztó: A sokat kérdezett ragasztó. Nekem egy külföldről származó ragasztóm van.  Ez az első folyékony ragasztó amit használok, szóval nem is tudok ajánlani helyette mást, ami ilyen hatásos lenne. Annyit tudok, hogy egy vízbázisú ragasztó papírhoz, kartonhoz, fához és néhány textíliához, de szerintem hobby boltokban lehet hozzá hasonlót kapni.

Nyomda: Lehet sokan ismerik ezt a fajta nyomdázási lehetőséget, de aki nem, annak írok róla pár sort. Én is néhány hónapja találtam rá. A neve szilikon nyomda, egy csomagban több minta található. Rengeteg fajta van: vintage, pillangós, virágos, madaras, amit csak eltudunk képzelni. Kell hozzá egy akriltömb, arra rátapasztjuk a kívánt mintát és máris lehet nyomdázni. Működik tintával és akrilfestékkel is. Szintén kapható itthon hobbiboltokban is.

Remélem tetszik az ötlet és sok dobozka fog születni a jövőben!

Ha még több tároló doboz készítő ötletre, inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „Újrahasznosítási ötletek” nevű táblánkat ITT.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...