Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Sághegyi Tájvédelmi Körzet hulladéklerakásai - Hulladekvadasz.hu

Sághegyi Tájvédelmi Körzet hulladéklerakásai

Sághegyi Tájvédelmi Körzet illegális hulladéklerakásaira lett figyelmes a celldömölki hulladékvadászunk. A szemetelők újabb pusztítása a Vas megyei településről.

Egyben a település első bejelentése is, amit továbbítunk az illetékes önkormányzatoknak.

Sághegyi Tájvédelmi Körzet ide vagy oda a szemét ott van, ahol nem kéne. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Sághegyi Tájvédelmi Körzet ide vagy oda a szemét ott van, ahol nem kéne. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés sszövege
„Sziasztok! A képeket kutyasétáltatás közben készítettem a Celldömölki Sághegy lábánál! A helyi kisebbség ide jár szemetet lerakni! Én úgy tudom hogy a helyi önkormányzat tud a problémáról de hónapok óta csak gyűlik a szemét. Kérlek próbáljatok valamit tenni.”

A bejelentés időpontja: 2018.02.17. – A bejelentés közel 1 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: kommunális.

[codepeople-post-map]

Sághegyi Tájvédelmi Körzet helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A tájvédelmi körzet a wikipedia szerint 

Sághegyi Tájvédelmi Körzet területe 235 hektár, ebből fokozottan védett 24 hektár. A tájvédelmi körzet az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága alá tartozik.

Fekvése
A Ság Celldömölktől nyugatra, a Kemenesalján található.

Jellemzői
A Ság mindössze 278 méteres kúpja mintegy ötmillió éve keletkezett. A Pannon-tenger lassan feltöltődött és kiszáradt, az évmilliók koptatták a hegyet, formálták a tájat. A környékről a szél és a víz mintegy 60-70 m vastag réteget szállított el, de a vulkáni tevékenységből származó kemény bazaltréteg a hegy platóján megvédte az alatta lévő lazább kőzeteket. Így alakult ki jellegzetes kettős kúp alakja.

A század elején megkezdték, és mintegy ötven éven át folytatták a hegy értékes bazaltjának letermelését, így a hegy egykori alakja már csak részben látható, és a hegy egyik nagy kúpja nem más, mint meddőhányó. De a kitermelések nyomán napvilágra került a vulkáni kürtő, a magmacsatorna, és a bazaltláva megkövesült, hatalmas darabjai.

Kulturális értékek
A Ság kiemelkedő kultúrtörténeti értéke a hegység római korig visszanyúló szőlő- és borkultúrája. Sajnos az őshonos juhfark szőlőt a hírhedt filoxéravész kipusztította, a hegy borai azonban ma is elsőrendűek.

Forrás: wikipedia.