Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Kaszásdűlő trágyalerakata csipetnyi szeméttel

Kaszásdűlő trágyalerakatára lett figyelmes – talán szaga miatt – a bejelentő, ahol még csipetnyi szemetet is talált Budapest III. kerületében.

Az óbudai korábbi bejelentéseket ide kattintva lehet megtekinteni. A területről a hónap elején érkezett a bejelentés, de csak mostanra sikerült pontosítani a helyszínt. A hulladékprobléma február 28-án is aktuális.

A hulladék java része a bokrok közt található. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A hulladék java része a bokrok közt található. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Üdvözletem! A Kaszásdűlő és Aquincum közötti részen, de a Boglya utcához közel a lépcső után 70-100 méterre rengeteg háztartási és egyéb hulladék …”

Bal oldalt a szerves trágya, jobb oldalt a szemét helyszíne látható. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Bal oldalt a szerves trágya, jobb oldalt a szemét helyszíne látható. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés időpontja: 2018.02.01. – A bejelentés közel 3 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: szerves, kommunális.

A Kaszásdűlő helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


Az óbidai városrész a wikipedia szerint

A Kaszásdűlő Budapest III. kerületének egyik városrésze. A lakosság körében a Kaszásdűlőn gyakorlatilag a Kaszásdűlői lakótelepet értik, amely a Bogdáni út – Huszti út – Kazal utca – Búza utca – Köles utca – Szentendrei út által határolt területen belül van.

Fekvése
Határvonalai a MÁV 2-es számú Budapest–Esztergom-vasútvonala az Áldomás utcától – Szentendrei út – Köles utca – Búza utca – Huszti út – Szőlőkert utca – Bründl árok – Sereg utca – Gyógyszergyár utca – Orbán Balázs út – Csillaghegyi út – Törökkő utca – Áldomás utca a MÁV esztergomi vonaláig.

Története
Az elnevezést valószínűleg az itt volt kaszálórétekről kapta. Innen az utcanévbokor: Búza utca, Köles utca, Kazal utca, Zab utca stb. Ismeretlen forrásokból a helyiek tudni vélik, hogy hajdanán ezen a területen mocsaras vidék volt. Később benépesült egyszerű családi házakkal, majd több ütemben 1981 és 1986 között panelházas lakótelep épült.

A telep építésének első ütemében 1981-84 között 2991 lakás közül 1700 tízemeletes, 1208 négyemeletes, 83 pedig sorházas lakóépületben épült. A második ütemben 1986-ban további 590 lakást építettek. A lakóépületek tervezői Kaszab Ákos, Erőss János és Széll László voltak.

Bővebben: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek