Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kaszásdűlő trágyalerakata csipetnyi szeméttel - Hulladekvadasz.hu

Kaszásdűlő trágyalerakata csipetnyi szeméttel

Kaszásdűlő trágyalerakatára lett figyelmes – talán szaga miatt – a bejelentő, ahol még csipetnyi szemetet is talált Budapest III. kerületében.

Az óbudai korábbi bejelentéseket ide kattintva lehet megtekinteni. A területről a hónap elején érkezett a bejelentés, de csak mostanra sikerült pontosítani a helyszínt. A hulladékprobléma február 28-án is aktuális.

A hulladék java része a bokrok közt található. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A hulladék java része a bokrok közt található. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Üdvözletem! A Kaszásdűlő és Aquincum közötti részen, de a Boglya utcához közel a lépcső után 70-100 méterre rengeteg háztartási és egyéb hulladék …”

Bal oldalt a szerves trágya, jobb oldalt a szemét helyszíne látható. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Bal oldalt a szerves trágya, jobb oldalt a szemét helyszíne látható. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés időpontja: 2018.02.01. – A bejelentés közel 3 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: szerves, kommunális.

[codepeople-post-map]

A Kaszásdűlő helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


Az óbidai városrész a wikipedia szerint

A Kaszásdűlő Budapest III. kerületének egyik városrésze. A lakosság körében a Kaszásdűlőn gyakorlatilag a Kaszásdűlői lakótelepet értik, amely a Bogdáni út – Huszti út – Kazal utca – Búza utca – Köles utca – Szentendrei út által határolt területen belül van.

Fekvése
Határvonalai a MÁV 2-es számú Budapest–Esztergom-vasútvonala az Áldomás utcától – Szentendrei út – Köles utca – Búza utca – Huszti út – Szőlőkert utca – Bründl árok – Sereg utca – Gyógyszergyár utca – Orbán Balázs út – Csillaghegyi út – Törökkő utca – Áldomás utca a MÁV esztergomi vonaláig.

Története
Az elnevezést valószínűleg az itt volt kaszálórétekről kapta. Innen az utcanévbokor: Búza utca, Köles utca, Kazal utca, Zab utca stb. Ismeretlen forrásokból a helyiek tudni vélik, hogy hajdanán ezen a területen mocsaras vidék volt. Később benépesült egyszerű családi házakkal, majd több ütemben 1981 és 1986 között panelházas lakótelep épült.

A telep építésének első ütemében 1981-84 között 2991 lakás közül 1700 tízemeletes, 1208 négyemeletes, 83 pedig sorházas lakóépületben épült. A második ütemben 1986-ban további 590 lakást építettek. A lakóépületek tervezői Kaszab Ákos, Erőss János és Széll László voltak.

Bővebben: wikipedia.

You may also like...