Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Ékszerkészítés chevron mintával #48 DIY - Hulladekvadasz.hu

Ékszerkészítés chevron mintával #48 DIY

Az ékszerkészítés rejtelmeibe kaphatsz betekintést a legújabb DIY útmutatónk segítségével, méghozzá a  sokak által ismert chevron minta felhasználásával.

Az alkotó gondolatai
„Ékszerkészítés a mindenem! Készítettem már nyakláncot, karkötőt, fülbevalót különböző anyagokból. Természetesen az ékszerkészítésben is vannak könnyebb és bonyolultabb folyamatok. A mostani alkalommal egy olyan nyakláncot hoztam amit könnyedén el tudtok készíteni Ti is, mindenféle gyakorlat vagy előképzettség nélkül is. És ami a legszuperebb, hogy bármilyen rossz táska bőr részét felhasználhatod a nyaklánchoz és ezután garantált, hogy ilyen ékszered csak neked lesz!”

Alkotó: Aradi Mónika, Panda kreatív

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • bőrdarab,
  • szerelőkarika,
  • lánc,
  • 2 darab fogó (amivel tudod hajlítani a karikákat).

Ismered a chevron mintát? 
A Chevron egy V alakú minta, melyet a katonai rang jelzésére, vagy a szolgálati idő jelöléseként alkalmaznak, zászlókon és címereken is gyakran megtalálható szimbólum. A divat világából is jól ismert minta, mely Ottavio Missoni névjegyévé is vált. A chevron minta drámai stílust képviseli, leginkább a fekete-fehér és az élénk színekkel tudjuk kihangsúlyozni. Ezért ha a bőr darabunkat átfestjük, használjuk ezeket a színeket!

chevron sablon

Chevron minta

Az elkészítés menete:
Legelőször nyomtasd ki a mintát vagy pedig rajzolj magadnak egyet. Játszhatsz a méretekkel is, hiszen készítheted egészen kicsibe, de készíthetsz akár egy feltűnőbb nagyobb darabot is. Ha ez megvan akkor lyukaszd ki minél közelebb a szélénél a bőrdarabot, figyelve arra, hogy a legalsóra darabnak csak a felső részére kell lyuk.

nyaklánc készítés

Ezután tedd rá a szerelőkarikákat és a láncot. Ha szeretnél ezen felül tehetsz rá pici függőket, díszeket. Vagy akár magára a bőrre is ráfesthetsz.

ékszerkészítés

Ezzel az egyszerű technikával kipróbálhatsz más mintákat is, érdemes kísérletezni vele. Jó munkát kívánok!

Ha még több ékszerkészítés folyamatával kapcsolatos ötletre, inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „Ékszer, divat” nevű táblánkat.

Korábbi DIY cikkeinket megtekinthetitek a Kreatív Hobbik rovatunkban ide kattintva.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...