Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Levágott marhafej és szemét Hollókő mellett

Hollókő mellett levágott marhafej csonkjára és további állati maradványokra bukkant kibelezett hűtőcsövek hulladékai mellett a nagylóci hulladékvadászunk. 

Frissítve
2018.03.19.

Nagylóc Önkormányzata az alábbi tájékoztatást adta a terület megtisztításáról
“Fenti bejelentéssel kapcsolatban tájékoztatom,hogy az önkormányzat 2018.03.12-én az állati maradványokat elszállíttatta. Az illegális hulladék összeszedése és elszállítása folyamatban van, sajnos az időjárás miatt március 14-én csak egy konténer szemetet tudtunk elszállíttatni. Az önkormányzat az illetékes hatóságok felé megtette a szükséges intézkedéseket. Nem fedi a valóságot, hogy az önkormányzat nem tesz semmit a szemétdomb megszüntetéséért. Az önkormányzathoz érkezett bejelentést követően (mely 2018.03.09-én történt) azonnal intézkedtünk az állati maradványok, valamint az illegálisan elhelyezett szemét folyamatos elszállítása iránt. Az önkormányzat évek óta küzd a jelzett területen az illegális szemétlerakóhely felszámolásával, mely sajnos újra termelődik. A végleges megoldás érdekében az önkormányzat a földút sorompóval való lezárását tervezi, melynek kivitelezése folyamatban van.”
Köszönjük az önkormányzatnak a takarítási munkálatok elvégzését.


Korábban
2018.03.13.

Megdöbbentő, hogy szemernyi tisztelet nincs az állatok felé az egyes emberekben, hogy azt a szerencsétlen állatot nem voltak képesek normális módon eltemetni. Ez a bejelentés egyben Nagylócról való első bejelentés is.

A levágott marhafej az illegális hulladéklerakással szennyezett utca bejáratánál. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A levágott marhafej az illegális hulladéklerakással szennyezett utca bejáratánál. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Bontott hűtőszekrények, kibelezett állatok és rengeteg szemét. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Bontott hűtőszekrények, kibelezett állatok és rengeteg szemét. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! A 2122-es út mentén egy kisebb bekötőútnál sok szemét, többnyire építési hulladék és állati maradványok találhatóak. A falu önkormányzata semmit nem tesz a szemétdomb megszüntetéséért.”

Bontott hűtőcsövek. Ezeknek itt volna a helyük? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Bontott hűtőcsövek. Ezeknek itt volna a helyük? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális, szerves, elektronikai, építési.

2011-ben is szemetes volt a terület a Google Maps szerint.

2011-ben is szemetes volt a terület a Google Maps szerint.

Levágott marhafej helyszínéről kapott bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzathoz.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

TUDTAD?

A hulladekvadasz.hu hivatalos üzemeltetője a JÖN Alapítvány, aminek a segítségével szeretnénk biztosítani a tevékenységeink hosszútávú működését.
Milyen segítség kell ahhoz, hogy tevékenységünk és hulladékvadászaink tovább folytassák munkájukat a környezetvédelem érdekében?
Az oldalunk fejlesztéséhez, munkánk támogatására támogatókat, szponorokat keresünk. Továbbá csapattagokat, akik segítik a munkánk.
Támogass minket egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

Van még itt, ami érdekelhet