Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Szemetelők levadászva, avagy a probléma gyökerei

A Szemetelők levadászva című youtube videónkban bemutatjuk, hogy hogyan szemetelnek az emberek, avagy az illegális hulladéklerakások gyökerei, a szemetelők.

A szemetelők sziszifuszi munkájuk alkalmával sorozatosan gyalázzák és teszik tönkre az épített és a természetes környezetünket, amivel súlyos károkat okoznak a terület tulajdonosainak, az illetékes szerveknek és nem utolsósorban a környezetnek, benne élő élőlényeknek. Nem beszélve arról, hogy a takarítási, rendberakási munkálatokat a mi adóforintunkból hajtják végre.

A szemetelőket bemutató videónkban korábbi évek tettenéréseit mutatjuk be. Természetesen a személyiségi jogok védelme érdekében az arcokat, az autók rendszámait kitakartuk. Nem a személyek ellen akarunk uszítani, hanem a cselekménytől elvenni a leendő szemetelő kedvét. Sose lehet tudni mikor kire figyel éppen egy kamera, vagy éppen nem jár-e arra az illetékes hatóság.

Kik a szemetelők?
Szinte bárki lehet, vagy bárki azzá válhat. Köztünk élnek. Úgy terjed, mint egy vírus. Kezdve itt a legfiatalabbtól, egészen az idős nénikékig. Meglepő videók találhatóak az interneten kitakart vagy kitakaratlan arcok mutatásával. A legtöbb tettenéréses felvétel a rendőrségekre, bíróságokra kerül. De sajnos így is elenyésző a számuk. A legtöbb szemetelő, akár egész életen át lebukás nélkül végzi környezetgyalázó tevékenységét.

Mennyi illegális hulladéklerakat lehet ma Magyarországon?
A hulladekvadasz.hu -ra két év alatt több mint 3000 illegális hulladéklerakással kapcsolatos bejelentés érkezett, ami természetesen nem fedi le a teljes mennyiséget. Valószínűleg ennek a számnak a 10, de akár 100-szorosa is lehet, ami több ezer, de akár milliárd tonnányi illegális hulladéklerakást rejthet magában. Az eddig beérkezett bejelentések a Hulladékvadászok Nagy-térképén elérhetőek és nyomon követhetőek azok megoldásai is.

Szemetelők levadászva című videónkkal elgondolkodtatni szeretnénk a leendő és jelenlegi szemetelőket is, hogy ne folytassa még gondolatban se ennek a mocskos tevékenységnek a végzését.

Miért is?
Az illegálisan kihelyezett hulladék elszállítását az illetékes szervek végzik, akik mindezt csak a központilag rendelkezésre álló költségvetésből tudják lehívni és elkülöníteni a takarítási összegeket.

Takarítási összegek = A te általad is befizetett adóforintok
A takarításra és rendbetételre költött minden egyes forint, a magyar állampolgárok adóforintja is egyben. Ergo, aki szemetel önmagát is meglopja vele, nem csak a lakosság 99%-át.

Hulladékvadász.hu -nak mi a célja?
Az oldalunk létrehozásának legfőbb oka, hogy az utcán hever a szemét, amivel eddig szinte senki se foglalkozott olyan mértékben mint a szerkesztőségünk. Ez egy súlyos morális probléma is egyben, hogy mi visz arra valakit, hogy hulladékát illegálisan helyezze el bármilyen közterületen.

JÖN Alapítvány
Ha támogatnád az oldal, a környezetmegvédő tevékenységünket, akkor az oldal üzemeltető alapítványt kell támogatnod. Ennek lehetőségeiről ide kattintva tudsz tájékozódni.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek