Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Szemetes Duna-part a 6-os út mentén

Szemetes Duna-part látványa teszi tönkre az arra járók látványvilágát a 6-os út mentén Budapest és Érd határán. Az illegális hulladéklerakások mennyisége folyamatosan nő a bejelentő szerint.

A terület évek óta a szemetelő hordák célpontja. Korábban a mostani helyszíntől pár száz méterre Budapest felé több illegális hulladéklerakás volt található, de az illetékes szervek a hulladék eltakarításán túl azon is ügyködtek, hogy a területre többé ne kerüljön szemét. Lezárták a ki és bejáratokat. A helyszín Budapesthez tartozik, azon belül is Budafok-Tétényhez. A kerületből kapott korábbi bejelentések ide kattintva elérhetőek.

A bejelentés szövege
“Kedves Hulladékvadász.hu! Az alábbiakban bejelenteném, hogy Budapest határában a Harbor logisztikai központtal szemben a Dunaparton a töltés folyamatosan tele van szeméttel, és napról-napra egyre több van. A mellékelt 2 fotó ennek csak egy részét mutatja, (többet nem tudok feltölteni sajnos) de a térképen jelölt piros körökkel jelöltem, hogy a töltés mentén végig van szemét lerakva.

A bejelentő által küldött térkép, amin jelölte az illegális hulladéklerakások helyeit. / Fotó: Google Maps

A bejelentő által küldött térkép, amin jelölte az illegális hulladéklerakások helyeit. / Fotó: Google Maps

A többi képet, majd e-mailben küldöm. Egy sorompó/és vagy kamera sokat segítene itt is, mint a Nagytétényi Kastély magasságában, hogy ne tudjanak itt bejárni az autók, ezzel kicsit meg lehetne előzni a szemétlerakást. Sok sikert kívánok a munkátokhoz!”

Hulladék jellege: kommunális, építési.

A szemetes Duna-part helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek