Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Ökojátszóház roadshow Hajdú-Biharban - Hulladekvadasz.hu

Ökojátszóház roadshow Hajdú-Biharban

Ökojátszóház roadshow Hajdú-Biharban a Földművelésügyi Minisztérium „ökoiskolák a helyes hulladékgazdálkodási szemlélet formálásáért” című pályázat keretében.

A hajdúböszörményi Városbarátok Köre általános- és középiskolás korosztályok számára interaktív foglalkozásokat és ökojátszóházat tart. A projekt Hajdú-Bihar megye ökoiskoláinak tanulóit, nevelőit és a diákok szüleit célozza meg. Átfogó célja a háztartásokban keletkező hulladék megelőzésének és szelektív gyűjtésének játékos, élményszerű népszerűsítése.

Ökojátszóház roadshow Hajdú-Biharban. / Fotó: greenfo.hu

Ökojátszóház roadshow Hajdú-Biharban. / Fotó: greenfo.hu

A kiválasztott iskolákban november – március közötti időszakban, egy-egy egész napos programot, valamint egy hét alatt több foglalkozást szervezett és bonyolított le, amelyek középpontjában a mindennapokban keletkező hulladék, valamint annak megelőzése és korszerű kezelése áll. A foglalkozások 45-60 perc időtartamban kisfilm megtekintésével felvezetve hulladékgazdálkodással kapcsolatos ismeretbővítő játékos beszélgetéssel zajlanak.

Az ismeretátadást a hajdúböszörményi Zöld Kör természetvédelmi civil szervezet Hulladékból termék című kiállítása színesíti, mely 6 tabló és számos egyéb installáció segítségével mutatja be az újrahasznosítható hulladékokat, és a belőlük készült – döntően hazai feldolgozású – termékeket. Az egyes anyagfajták történetéről, tulajdonságairól külön-külön mesél a tárlatvezető. A projekt keretében ökojátszóházat is szerveznek, mely elsősorban az alsós tanulók hulladékgazdálkodással kapcsolatos szemléletformálását segíti. A gyerekek megismerkedhetnek a szelektív hulladékgyűjtéssel és annak fontosságával.

A projektben legalább 10 intézmény vesz részt, eddig Hajdú-Bihar megye mintegy fél tucatnyi településének jó pár ökoiskolájába ellátogattak. A foglalkozásokat nagy lelkesedéssel fogadták a tanárok és diákok egyaránt, melyben aktívan és örömmel vettek részt. Közvetlenül több száz, a kiállításon keresztül pedig több ezer diákot, családtagot és tanárt sikerült a hulladékgazdálkodással kapcsolatos szemléletformálással elérni.

Ökojátszóház roadshow

A Földművelésügyi Minisztérium FM-LSZF/2017-01 azonosító számú pályázatban nyertes szemléletformáló programja március 31-ig Debrecen több ökoiskolájába is ellátogat.

Forrás: greenfo.hu

Hasonló cikkeket a hulladékvadász hírfolyamában olvashatóak.