Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Ásványvíz, amit kivont a Nébih a forgalomból - Hulladekvadasz.hu

Ásványvíz, amit kivont a Nébih a forgalomból

Nem minden ásványvíz egészséges. Ezt bizonyítja a Nébih által a forgalomból kivont palackozott termék esete is, ami emberi fogyasztásra alkalmatlan volt.

Fogyasztói bejelentés alapján került sor az Aqua Minerale San Benedetto S.p.a. olasz gyártó által előállított szénsavmentes termék vizsgálatára, mert azt „gyógyszer illatúnak és ízűnek” érezték a fogyasztók.

Az interneten rendelt termék laboratóriumi vizsgálata megerősítette az érzékszervi kifogást, több palackban undort keltő, fertőtlenítőszerre, kénhidrogénre valamint gázolajra emlékeztető mellékszagú volt az ásványvíz.

Elképesztő, hogy egyre több a hibás termék az élelmiszerpiacon. Ezen problémák bemutatására indítottuk el a Hulladékkaják rovatunkat. – szerk.

A NÉBIH vizsgálata egyaránt kiterjedt a bejelentőnél fellelhető, valamint az olasz ásványvizet Magyarországra behozó, és a viszonteladó vállalkozás készletének ellenőrzésére.

Az eljárás eredményeként a NÉBIH elrendelte az alábbi azonosítóval rendelkező, fogyasztásra alkalmatlan ásványvíznek a forgalomból történő kivonását és a fogyasztóktól történő visszahívását.

A visszahívott termék adatai:

termék megnevezése: San Benedetto Naturale mineral water 0,5 liter
csomagolása: PET palack
gyártás ideje: 2018.01.10.
minőségmegőrzési ideje: 2019.07.12.

Az ásványvíz kifogásolt tételében a laboratóriumi vizsgálat kórokozó mikroorganizmusok jelenlétét nem mutatta ki, de fogyasztása nem javasolt.

You may also like...