Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Dunaharaszti kislakásnyi hulladék

Dunaharaszti Fecskefű utcát valaki, vagy valakik hulladéklerakónak nézik. Sajnos szomorú hírünk van számukra: NEM AZ! A településről érkezett első bejelentés.

Frissítve
2018.07.17.

Egy újabb bejelentést kaptunk a Fecskefű utcából, de nem jó híreket. A helyzet nem javult, több címmel és névvel ellátott számla található hulladéklerakatban.
“Tisztelt Cím! Nem csökkent hanem szaporodott a szemét a Fecskefű utcában!”

A helyzet valóban nem javult. A mostani bejelentésben a szemétben található elérhetőségekről is kaptunk jelzést. Talán érdemes lenne kutakodni egy kicsit a szemét közt? Továbbítjuk az illetékeseknek az újabb bejelentést a helyszínről.


Korábban
2018.03.22.

A bejelentésben tipikus települési hulladékokat találunk a szokásos kipakolt fél lakás mellett némi építési hulladék is befigyel a helyszínen a képek tanúsága szerint.

Fotel, kanapé, gyerekágy. Mi van felnőtt a gyerek? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Fotel, kanapé, gyerekágy. Mi van felnőtt a gyerek? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Dunaharaszti Fecskefű utcában egyre nagyobb a hulladék halmaz, melyet környezetükre igénytelen emberek hordanak ide. Ha összeszedik, két nap múlva újra tele ott a szemét halmaz, szinte az egész utca egy szeméttelep.

Megunt gyerekjátékok és rejtélyes kukoricazsákok. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Megunt gyerekjátékok és rejtélyes kukoricazsákok. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális, építési.

A Dunaharaszti Fecskefű utca helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A település a wikipedia szerint

Dunaharaszti város Pest megyében, a Szigetszentmiklósi járásban.

Fekvése
A Ráckevei-Duna bal partján, a Pesti-síkságon fekszik a budapesti agglomerációban. A fővárostól 17 km-re délre, az M0-s, a Budapest-Baja 510-es számú út, a H6-os HÉV és a 150-es számú Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia-vasútvonal mentén terül el, melynek két megállója van a városban: Dunaharaszti vasútállomás és Dunaharaszti alsó megállóhely. Határos települések: Budapest (észak), Alsónémedi (délkelet), Taksony (dél), Szigetszentmiklós (nyugat) ez utóbbi természetes határ is, melyet a Ráckevei-Duna képez. Innen indul a Duna–Tisza-csatorna.

Története
A terület már a bronzkor óta lakott. A római korban egy kereskedelmi út vezetett át a térségen. A IV. században a határok védelmével megbizott légióknak egy táborhelye volt itt, melyet Contraaquincum-nak is neveztek. E táborhely Diocletianus császárnak 293-ban kiadott rendeletére épült és a IV. század végéig állt fenn.

Dunaharaszti, Haraszti nevét 1229-ben említik először az oklevelek Haraszti néven. Dinamikus fejlődésének érdemeként 2000-ben városi rangot kapott.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek