Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Víz Világnap 2018 – Szemétszedés Százhalombattán

Víz Világnap 2018 alkalmával a szemétszedést szervez a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat, amit már 2008 óta megrendeznek.

Ezen esemény kapcsán a szervezet minden évben megtisztítja a városban lévő vízpartok környékét, amelyre idén 2018. március 24-én kerül sor. Az eseményhez bárki csatlakozhat.

A Víz világnapja egy évente ismétlődő esemény, amelyet 1993 óta minden év március 22-én tartanak meg. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A világnapot 1992-ben, a Rio de Janieróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése. – forrás wikipedia.

Megtisztítandó területek (két csapattal):

  • Óváros buszfordulótól a Harcsa Csárdával szembeni partszakaszig az üzemi területek kihagyásával
  • Harcsa Csárdától a gáton keresztül a Csónakházig

Találkozási pontok:

  • Óvárosi buszfordulónál
  • Harcsa Csárda előtti partszakaszon reggel 9 órakor

A 2018-as Víz Világnap nemzetközi szlogenje:„Védd természetesen!”, amely eseményhez a Dubics Tamás Horgászegyesület is csatlakozva előadást tart a részt vevőknek a hazánkat átszelő, Európa második leghosszabb folyamáról, a Dunáról és annak élővilágáról.

Az esemény végén zsíros kenyérrel várjuk az önkénteseket a Csónakházban. Az étkezés és a védőfelszerelések miatt kérjük a nagyobb létszámot jelezzék a hulladekkommando@gmail.com e-mail címen, illetve a facebookos eseményen közvetlenül elérhetőek a szervezők.

Víz Világnap 2018 - Szemétszedés Százhalombattán

Víz Világnap 2018 – Szemétszedés Százhalombattán

Ruházat: kényelmes, évszaknak és időjárásnak megfelelően. A védőfelszereléseket az egyesület biztosítja.

A Víz Világnap 2018 szemétszedési akción mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők!

Ha támogatnád a százhalombattai hulladékkommandó munkáját adód 1%-val, akkor a képen látható módon megteheted.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek