Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Képkeret felújítás - Van képed hozzá? #51 DIY - Hulladekvadasz.hu

Képkeret felújítás – Van képed hozzá? #51 DIY

Képkeret felújítás, avagy forgatási kellékből születésnapi ajándék. Múlthéten már bemutattunk egy képkeret újrahasznosítást, most egy másik útmutatót hoztunk, hogyan frissítsük fel megunt képkereteinket ahelyett, hogy másikat vennénk helyette.

Az alkotó gondolatai:

Mit tesz az ember lánya, ha a teendői elsodorják, és csak az utolsó pillanatban van ideje az édesanyja 75. születésnapjára ajándékot készíteni? Körülnéz a lakásban, és a lehetőségekhez mérten a legjobb választást teszi: A valamikor zenei videó forgatásán főszerepet játszó fekete keretet egy kis munkával átalakítja.

Alkotó: Ekler Éva
Elkészítési idő: ca 1óra
Hozzávalók:

  • megunt képkeret
  • alapozó
  • fehér, rózsaarany akril festék
  • ecset
  • pontozó készlet
  • szivacs
képkeret újrahasznosítás

Kezdjük elölről!

Elkészítési útmutató
Az egyik legfontosabb lépés, ne hagyjuk ki semmiképp, ha egységes felületet szeretnénk kialakítani! Zsírtalanítsuk le a képkeretet. Ha ezt a lépést Ti is kihagyjátok -a rusztikusabb felület elérése érdekében-, akkor fehér alapozóval 2 rétegben fessétek le. Ha zsírtalanítottatok akkor elegendő lesz 1 réteg alapozó is.

képkeret újrahasznosítás

Kenjük át egy fehér(akril) fedő réteggel is. A rétegek közt várjuk ki türelmesen a száradási időt. Száraz szivaccsal rózsaarany festékkel kicsit simogassuk át a fehér felületet, hogy kissé patinásabb legyen.

Ennél a pontnál már lassan kezdett az elképzelésemnek megfelelő formát ölteni a keret, de még azt éreztem, hogy valamilyen kis díszítés mehet a keretre. Így döntöttem amellett, hogy a Kreatív Hobbik csoportjában megismert Kutas Orsolyától tanult technikával pöttyözök egy kis visszafogott mintát a felületre. Ezt megtehetjük pontozó készlettel, de ennek hiányában a ceruza vagy ecset végével, de akár fogpiszkálóval is pontozhatunk.

képkeret újrahasznosítás

A végeredmény anyukámnak, az ünnepeltnek nagyon tetszett, így még jobban örültem én is a képkeret átváltozásának. Néhány ecsetvonás és kreatív technikával nagy boldogságot szerezhetünk szeretteinknek!

képkeret újrahasznosítás

Anyák napjára is tökéletes ajándék egy saját készítésű keret egy szép családi fotóval

 

Kutas Orsolya következő pontozó kavicsfestő tanfolyamai:

Kövesd figyelemmel aktuális kreatív eseményeinket hogy új technikákat sajátíthass el! A képkeret felújítás mellett más kreatív útmutatót is találhatsz a honlapunkon vagy Pinterest profilunkon.

Szeretnéd, ha megjelenne a Te alkotásod is? Küldd be lépésről lépésre leírásodat, fotókkal együtt a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...