Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Világítástechnikai Társaság - Világíts rá! pályázata - Hulladekvadasz.hu

Világítástechnikai Társaság – Világíts rá! pályázata

A Világítástechnikai Társaság által indított „Világíts rá!” – Kreatív fiatalok a lakossági szemléletformálásért pályázata március 21-én zárult.

A projekt keretében a nevezőknek arra kellett felhívni a lakosság figyelmét, hogy a működésképtelen lámpák és világítótestek ne a kukába, hanem a hazánkban működő szelektív gyűjtési rendszeren keresztül a hulladékhasznosítóba kerüljenek.

Sokan vállalkoztak a kihívásra, ezért a Straub Dezső Jászai Mari-díjas színművész által vezetett zsűrinek nem volt könnyű a beérkezett 132 db pályázat közül kiválasztani a díjazottakat.
Az alkotások (101 rajz, 17 vers, 14 db videó) az egész ország területéről érkeztek, a műveket jellemzően általános iskolások és középiskolások készítették.

Az eredményhirdetésre szerdán nyilvános sajtótájékoztatón került sor. Nagy János, a Világítástechnikai Társaság elnöke megnyitó beszédében kiemelte: nagyon jó érzés volt megtapasztalni, hogy a különböző generációk együtt világítanak rá a közös ügyekre, kreatívak és aktívak tudnak lenni hasznos célok megvalósításában.

A három kategória értékes nyereményeit az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. ajánlotta fel. Kovács Béla, a cég ügyvezetője az eseményen röviden bemutatta a hazánkban működő országos gyűjtési hálózatot, amiről már itt, a Lámpahulladék rovatban is írtunk korábban.

Straub Dezső a zsűri elnöke kiemelte, hogy rendkívül kreatív és szinte már kiforrott művészi munkák érkeztek minden kategóriában. A díjazottak kiválasztásának feladata olyan nehéz volt, hogy ő a rajz kategóriában nem is tudott a 3. helyezettről dönteni. Így saját pénzéből ajánlott fel még két 3. díjat…. Ezen kívül a Vidám Színpad előadására is meghívott két pályázó csapatot.

Ismerd meg a nyertes alkotásokat!

Rajz kategória

1. Lipták Bernadett (Budapest, XX. kerület)

2. Csavari Linett – Szabadi Jázmin (Nagykanizsa)

3. Kajtor Krisztina (Budapest, IV. kerület)

Straub Dezső, a zsűri elnöke saját felajánlásként még két 3. díjat adományozott.

3. Muzsi Viktória (Dabronc)

3. Mészáros Péter (Budapest, X. kerület)

Elismerő oklevelet kapott
Dudás Roland (Dunasziget), KOSZISZ Timaffy Endre Általános Iskola, 5. osztály (Dunasziget), Könnyű Amarilla (Penészlek), Pitz Bettina (Mágocs), A Világítástechnikai Társaság Különdíjában részesült: Horváth Rozina – Berényi Gertrúd (Nagykanizsa), A HOFEKA Különdíját kapta: Póka Krisztián (Berettyóújfalu), A Rábalux Különdíját kapta: Varga Zsombor (Mágocs)

VIDEO kategória

1. Horváth Pál (Sopron)

2. Csikó Szilvia (Sárospatak)

3. Molnár Martin (Mezőtúr)

Az Electro-Coord kft. Különdíját kapta: Burgmann Botond (Gödöllő). Straub Dezső Különdíját, azaz meghívást a Vidám Színpad előadására Nagyné Egri Edit osztálya (Debrecen), valamint, Dankó Pista Szakiskola négy pályázó tanulója (Biri) kapta. A Világítástechnikai Társaság Különdíjasa: Tili Nóra (Ajka), és a Rábalux Különdíjasa: Greguricz Mercédesz (Penészlek)

VERS kategória

1. Mészáros András (Veszprém)

2. Pleva Bence (Erdőkertes)

3. Dévai Csaba (Székesfehérvár)

A Világítástechnikai Társaság Különdíját Molnár Tamás (Budapest, IX. kerület), a Rábalux Különdíját Ács Ibolya (Szeged) kapta.

A pályaművek nyilvánosságra hozatalával, közzétételével a társaság folytatja a projektet, bízva abban, hogy a kreatív megoldások és üzenetek még szélesebb körben hívják fel a lakosság figyelmét a lámpahulladék létezésére, szelektív gyűjtésének fontosságára, az újrahasznosítás eredményeire és a környezettudatos világításra.

Ezt a szemléletformáló munkát a Hulladékvadász 2018-ban is támogatja.

You may also like...