Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Hulladékfeldolgozó épül Érden 2,4 milliárdból - Hulladekvadasz.hu

Hulladékfeldolgozó épül Érden 2,4 milliárdból

Hulladékfeldolgozó épül Érd városában 2,4 milliárd pályázati pénzből. A telephely kialakítása várhatóan ez év második felében indul.

Az idén Érden megkezdődik egy korszerű hulladékfeldolgozó telephely kialakítása, amelyhez a város 2,4 milliárd forint pályázati forrást nyert el – közölte a település polgármestere kedden tartott sajtótájékoztatóján.

 

T. Mészáros András (Fidesz) elmondta: a néhány éve megalakult Érd és Térsége Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás a város és 22 környékbeli település 400 ezer lakosának kommunális hulladékát gyűjti be és szelektálja, az évi 4000 tonna papír-, műanyag- és fémhulladék egy részéből pedig újrahasznosítható anyagot nyernek ki.

A komplex rendszer továbbfejlesztéseként épül meg az új telephely, amellyel a jelenlegi feldolgozási kapacitás a háromszorosára növekszik. A papír-, műanyag- és fémhulladék feldolgozásán túl az új, modernebb válogatógépek jóvoltából már az üveghulladék hasznosítása is lehetővé válik. Az előkészítőhöz a helyi önkormányzat biztosítja a 20 hektárnyi területet – fejtette ki a polgármester.

Tájékoztatása szerint a hulladékgazdálkodási irányelvek szerint olyan szelektív szemét-begyűjtési, és feldolgozási rendszerek élveznek előnyt, amelyek végső célja az újrahasznosítás és a minél kisebb arányú hulladéktárolás elérése. Az érdi rendszer is e takarékos, környezetkímélő törekvést követi, és az új telephely kialakításával a terv szerint a begyűjtött hulladék hozzávetőleg egyharmadából nyerhetnek majd vissza értékes, újrahasznosítható anyagot.

Hulladékfeldolgozó átadása várhatóan 2019-ben valósul meg.

Forrás: MTI

You may also like...