Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Tavaszt hozó koszorú boros dugóból #52 DIY - Hulladekvadasz.hu

Tavaszt hozó koszorú boros dugóból #52 DIY

Tavaszt hozó koszorú boros dugóból a heti témánk. Ismét egy remek újrahasznosítási ötletet mutatnunk be a Kreatív hobbik rovat aktuális DIY cikkében.

Alkotó gondolatai:
Aki rendszeresen gyűjti és gyűjteti a boros dugókat, annak előbb-utóbb be kell látnia, hogy el is kell kezdeni őket felhasználni szép lassan. Tavaly tavasszal egy alkalommal összeültünk pár barátnőmmel egy újrahasznosítási alkotó napra. Ott készültek ezek a koszorúk és tavaszi táblácskák. Most a koszorú elkészítését fogjuk megmutatni lépésről-lépésre.

Készítő: Szabó Henrietta, Minyima
Elkészítési idő: másfél óra
Technika: DIY, barkácsolás, festés

Dugó újrahasznosítás

Hozzávalók:

  • parafa dugók (14db)
  • vágódeszka
  • sniccer
  • ragasztópisztoly
  • ecset
  • akrilfestékek (zöld, pink, sárga)
  • dekorpáka
  • ragasztós kövek
  • olló
  • kartonpapír
  • szalag

koszorú késztítés hozzávalók

Elkészítése:
Ehhez a koszorúhoz 8db virágra lesz szükségünk. Egy virág 7 dugó szeletből áll. Ez 56db dugószelet, azaz 14db dugót jelent. Ha nagyobb vagy kisebb koszorút szeretnél készíteni, akkor természetesen több vagy kevesebb dugóra lesz szükséged.

A boros dugókat szeleteljük fel. Vágjuk először félbe, majd a fél dugót vágjuk el még egyszer félbe. Így nagyjából egyforma vastagságú dugó szeleteket kapunk.

A ragasztópisztoly segítségével ragasszuk össze a dugószeleteket a következő módon:

  • 3db szeletet vízszintesen egymás mellé,
  • 2db szeletet a 3db-os sor fölé,
  • 2db szeletet a 3db-os sor alá.

A szeleteket úgy ragasszuk össze, hogy a felénk néző része vízszintben legyen. Ehhez a ragasztáskor fordítsuk fejjel lefelé őket és úgy várjuk meg míg megszárad a ragasztó.

kartonlapok a virágkoszorúhoz

A virágok aljához opcionálisan készíthetünk kartonpapírból egy alapot. Ehhez vágjunk ki 8db kört. Egy körre ragasszunk fel egy virágot. A 2. és 3. lépést ismételjük meg annyiszor, ahány virágból szeretnénk összeállítani a koszorúnkat. Jelen esetben még 7-szer. Amikor elkészült mind a 8db virágunk forgassuk őket össze egy kör formájára és szintén a ragasztópisztoly segítségével illesszük őket össze.

koszorú festés

Tetszés szerinti színekkel fessük le őket úgy ahogy mi szeretnénk. Én csak az ujjammal éppen hogy csak rákentem egy kevés festéket, de volt aki telibe befedte a karikákat vagy csak mintákat festett rá.

Ha szeretnénk dobjuk fel a színes virágok közepét egy-egy színes csillogó kővel. A dekorpákát melegítsük fel, majd a dekorkővek öntapadós részével lefelé helyezzük a dugószelet közepére és tartsuk rajta a pákát 5-10 másodpercig. Ennyi idő bőven elég ahhoz, hogy megolvassza a hátulján lévő ragasztót és ráragadjon a felületre.

A művirágokból vágjunk le egy egy bimbót, virágot. A szárát tűzd bele és a hátulján ragasszuk is meg. Ezután már csak a hátuljára kell egy kis szalagot tenni, és már kész is az új(rahasznosított) tavaszi koszorúnk!

koszorú boros dugó felhasználásval

Ha a tavaszt hozó koszorú boros dugóval való ötlethez hasonló DIY ötletre, inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „Újrahasznosítási ötletek” nevű táblánkat is.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...