Rajtaütés mérlege: 4700 kg hamisított termék mínusz

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Egy újabb rajtaütés alkalmával a Nébih közel 4700 kg hamisított terméket vont ki a forgalomból egy fővárosi élelmiszereket forgalmazó cég raktárhelyiségeiben tartottak ellenőrzés során.

Az ellenőrök a helyszínen talált ellenőrzés során  talált termékek között jelentős mennyiségben voltak lejárt, illetve jogellenesen meghosszabbított lejáratú, hamisított élelmiszerek voltak.

A hulladékkaják rovatunkban rendszeresen bemutatjuk a Nébih akcióit, eseményeit.

2018 márciusában egy fővárosi élelmiszer-forgalmazó vállalkozás raktárhelyiségeiben tartottak ellenőrzést a Nébih szakemberei. Az élelmiszer-vállalkozás elsősorban Olaszországból beszerzett élelmiszerek forgalmazásával foglalkozott.

A raktárhelyiségekben az ellenőrök jelentős mennyiségű lejárt élelmiszert találtak. Emellett azt tapasztalták, hogy számos élelmiszer eredeti – az ellenőrzés időpontjában már lejárt – minőségmegőrzési idejét meghosszabbították a termékek magyar nyelvű címkéjén. A termékek között akadt olyan is, melynek eredeti minőségmegőrzési idejét eltávolították, így a magyar nyelvű címkén feltüntetett lejárati dátum nem volt ellenőrizhető. Az élelmiszer-vállalkozás a termékek eredetét igazoló, a nyomon követhetőséget biztosító dokumentációval sem rendelkezett.

A rajtaütés kapcsán a szakemberek az eljárás során 142 tételt, összesen 4766,698 kg élelmiszert vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból. Az eljárás és a bírság kiszabása folyamatban van.

Forrás: nebih.hu

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: