Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
PET palack újrahasznosítás #53 DIY - Hulladekvadasz.hu

PET palack újrahasznosítás #53 DIY

A PET palack újrahasznosítás egy igen égető kérdés manapság. A DIY rovatunk kreatív útmutatójából egy manóház készítését sajátíthatjuk el.

A palackok újrahasznosítása jelentős feladat nem csak Magyarországon, de az egész világon. Az óceáni szemétszigetek címmel készült erről korábban egy összefoglaló cikkünk. És ha Te is tenni szeretnél a PET palack hulladék mennyiségének csökkentéséért az újrahasznosítása mellett válthatsz tartós kulacsra is.

Készítő: Fehérné Edit, Ékszerelem Ékszerek
Elkészítési idő: száradási idők miatt több nap
Technika: DIY, újrahasznosítás, gyurma, festés

Hozzávalók:

  • 3db PET palack
  • ragasztópisztoly
  • több tekercs alufólia
  • levegőn száradó gyurma (~1kg)
  • akril festék
  • ecsetek
  • üveggyöngyök
  • agyagozó formázóeszköz
  • fültisztító pálcika
  • fújós lakk
  • led égősor

Elkészítése
A három pet palackot ragasztópisztollyal összeragasztjuk. Középre kerül a legnagyobb.

manóház pet palackból

Az alufóliát összesodortam és a kígyókat, amiket kaptam felragasztottam szintén az ragasztópisztoly segítségével tekervényesen a palackra.

manóház készítése pet palackból

A tetejét is ugyanígy készítettem, jó szorosan egymás mellé, majd a végét kurtán befejezve érdekes manószerű sapi került az üvegek tetejére. Ezután kezdődött az igazi türelem játék. Gyakorlatilag a levegőn száradó gyurma segítségével be kellett fedni az alufólia csíkokat, az oldalán.

manóház készítés pet palackból

Teteje úgy készült, hogy kisebb bab nagyságú darabokat vettem, csepp formájú cserepeket készítettem. A tető aljától felfelé haladva kezdtem körbe-körbe ráragasztani ellapítva a cseppeket teljesen befedve a tetőt.

manóház készítés pet palakból

Az ablakokba került az üveggyöngy. A gyöngyöket körbevettem gyurmával és az agyagozó eszköz segítségével az ablaknak elkészített felületre erősen rányomkodtam, ha véletlenül a gyöngyre került a gyurma, akkor azt fültisztító segítségével letakarítottam.

manóház készítése pet palackból

A gyurmával történő befedés több estét vett igénybe. Amikor teljesen elkészült, akkor vártam vele egy-két napot, hogy egészen biztosan keményre kössön. A gyurma nem vizes alapú, inkább valamilyen hígítót véltem benne felfedezni, így vártam amíg az teljesen elpárolog és kemény lesz a felület.

Így néz ki egy manóház pet palackból :)

Így néz ki egy manóház pet palackból 🙂

Ezután már csak a festés volt vissza, természetesen mindenki saját elképzelése szerint festheti ki. Amikor a festék is megszáradt, akkor én lefújtam színtelen lakkal.

manóház pat palackból

Helyezzünk bele led égősort és máris kész a nyári esték hangulatos lámpácskája.

manóhát pet palackból

Ha még több pet palack újrahasznosítás DIY ötletre, inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „Újrahasznosítási ötletek” nevű táblánkat is.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...