Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Szigetszentmiklósi Polgárőr Egyesület bemutatása - Hulladekvadasz.hu

Szigetszentmiklósi Polgárőr Egyesület bemutatása

A Szigetszentmiklósi Polgárőr Egyesület szintén egy olyan szervezet Őrzők rovatunkban, ami kisegíti az állami szervek munkáját és jelenlétükkel javítják közbiztonságot.

A polgárőr szervezet története 1995. évben kezdődött, amikor csekély taglétszámmal, a saját költségén, saját gépkocsival indult el a település területén. Az elismerések és a bevételt jelentő támogatásokból befolyt összegek nem voltak kimagaslóak, de arra elegendő volt, hogy szolgálati gépjárművet, valamint alap felszereléseket (lámpa, mellény) vegyenek és azt nehezen is, de fenn tudták tartani.

A hulladekvadasz.hu Őrzők rovatában rendszeresen bemutatunk olyan szervezeteket, akik önszervezésből, önerőből hozták létre szervezetüket szorosan együttműködve az állami szervekkel. 

Az áttörést a 2000. év hozta meg az egyesület számára. A komolyabb felszerelésekre fordítható összeget Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának és annak képviselő testülete a közrend és a közbiztonság érdekébe hozott döntése alapozta meg.

2001. évben lehetőség nyílt az egyesület számára, hogy 2 db rendszámfelismerő rendszert állítson szolgálatba, aminek köszönhetően számtalan kiemelkedő eredményt ért el az Magyország egész területén megrendezett autóvadász versenyeken. Ezen rendszerrel lehetőség nyílt arra, hogy Szigetszentmiklóson is folyamatosan rendezhettek autóvadász versenyeket és felderíthessék az itt pihentetésre leparkolt lopott gépjárműveket.

2002. évben az önkormányzati támogatáson felül már a helyi vállalkozók, és a magánszemélyek adójának 1% is gyarapította az egyesület anyagi biztonságát, amely lehetővé tette újabb terepjárók, segédmotor kerékpárok megvásárlását.

2002. évben a Kis Duna ágára szakosodott vízi csoport létrehozását kezdeményezték a vízpartján élő emberek egy csoportja, akik részére egy úgynevezett K-9 típusú kishajót tudta az egyesület szolgálatba állítani.

2007. évben egy újabb csoport létrehozására nyílt lehetősége az egyesületnek Szigetszentmiklós Sóshegy- Felsőtag beiktatásával. Ezen csoport technikai felszerelése is megtörtént, egy terepjáró megvásárlásával, valamint a belépő tagok részére egyen póló, sapka, láthatósági mellény biztosításával.

2009. évben Szigetszentmiklós Lakihegyen egy lakossági fórumon vett részt a szervezet, ahol a helyi lakosság hiányolta a Polgárőrség jelenlétét a mindennapjaiból. A fórumon az egyesület képviselő vezetőségi tag elmondta a Polgárőrség lényegét és rákérdezett a helyi lakosokra, hogy mért nem szerveznek csoportot és csatlakoznak a Szigetszentmiklósi Polgárőr Egyesülethez. Rövid szerveződés után kis létszámmal ugyan, de megalakultak. Kicsiny taglétszámukkal megkezdték munkájukat, amihez a megfelelő felszerelést tudtunk biztosítani számukra is.

2011. évben új bázis létrehozásával egyidejűleg kiépítésre került az URH rádiós rendszer. A rendszer két végpontban, valamint 10 közbeépített állomással rendelkezik. Minden egyes technikai eszköz lámpa, forgalmat terelő berendezés, oktató eszköz, a biztonságos szolgálat teljesítésében segíti a kollégák munkáját.

2016-2017 lecseréltük a járműveinket. / Fotó: szigetpolgarorseg.hu

2016-2017 lecseréltük a járműveinket. / Fotó: szigetpolgarorseg.hu

Minden további támogatás legyen az önkormányzati, vállalkozói, valamint a magánszemélyek adójának 1%-a növeli az Egyesület szakmai és technikai képzettségét, amellyel a város lakóinak biztonságát, nyugalmát kívánják a továbbiakban is szolgálni.

A szigetszentmiklósi polgárőrség retro rendőrautója. / Fotó: szigetpolgarorseg.hu

A szigetszentmiklósi polgárőrség retro rendőrautója. / Fotó: szigetpolgarorseg.hu

Tennivalók a városban is akadnak, de a városon kívüli helyzetek miatt léptünk kapcsolatba a hulladekvadasz.hu.

A Szigetszentmiklósi Polgárőr Egyesület egy kiváló példa arra, hogy önerőből indult szervezetet is képes életképessé válni az állami szervekkel együttműködve és ezáltal is szolgálva a közbiztonságot, az emberek nyugalmát.

További részletek: szigetpolgarorseg.hu

You may also like...