Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Törökbálinti szemétszedés a Föld napján - Hulladekvadasz.hu

Törökbálinti szemétszedés a Föld napján

Törökbálinti szemétszedés a Föld napján az Idamajorért Egyesület és a Kecskevilága csapatának szervezésében. A szervezők várnak mindenkit szeretettel finom ebéddel az akcióra.

Idemajor sokaknak ismerős lehet, akik rendszeresen követik a hulladékvadászok terepszemléit, hiszen két éve beszámolhattunk a törökbálinti puszta komoly hulladékszennyezettségéről. Szerencsére azóta sok minden történt a terület rendbetételével kapcsolatban. A szeméttől részben, a szemetelőktől egyáltalán nem szabadultak meg a helyiek. Korábbi terepszemlénk itt, és a hozzátartozó 2016-os videónk  alább látható.

A szervezők tudják, hogy nem a legnépszerűbb eseményre invitálják a vendégeket, de hát itt a Föld napja, úgyhogy ismét közös szemétszedésre hívunk mindenkit. Szerintük sajnos még mindig tele van az ország primitív emberekkel, akik simán igénytelenségből vagy üzleti haszonszerzés céljából úgy gondolják bárhol megszabadulhatnak szemetüktől, ahol éppen kedvük tartja.

2016-os állapotok törökbálinti Idemajor főutcáján. / Fotó: hulladekvadasz.hu

2016-os állapotok törökbálinti Idemajor főutcáján. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A szervezők közleménye a szemétszedési akcióval kapcsolatban
„Kedves Idamajoriak, Kedves Természetbarátok! Az elmúlt évek közös munkájának eredményeként Idamajor környezete sokkal tisztább lett, ugyanakkor sajnos még mindig vannak szemetelők, így újra és újra szükség van erőfeszítésünkre. Idén tavasszal a Föld napja alkalmából szólítunk Titeket egy közös rendrakásra, szemétszedésre! Kérlek csatlakozzatok hozzánk április 22-én 9 órától! Találkozó a Kecskevilág előtt Törökbálint Idamajorban.

Szóval, amíg az emberi hülyeséget nem sikerül felszámolnunk, addig próbálkoznak környezetük szebbé – rendezettebbé tételével, még ha ez elég kilátástalan feladat is. De olyan jó érzés, mikor legalább pár napig – hétig – hónapig tisztaság van Törökbálint idamajori része – hát ezért küzdünk. Szokás szerint a Kecskevilág csapata finom ebéddel hálálja meg mindazoknak, akik segítenek, és ebéd után pedig szívesen körbevezetik őket a tanyán, hogy egy kicsit állatokkal töltődni is tudjon, aki szeretne. Mindenkit várunk szeretettel a szemétszedési akciónkra.”

Idemajorért Egyesület csapata egy korábbi szemétszedési akció eredményével. Büszkék lehetünk rájuk! / Fotó: hulladekvadasz.hu

Idemajorért Egyesület csapata egy korábbi szemétszedési akció eredményével. Büszkék lehetünk rájuk! / Fotó: hulladekvadasz.hu

A szemétszedéshez a facebookos eseményén keresztül ide kattintva lehet csatlakozni.

Törökbálinti szemétszedés alkalmára sok sikert kívánunk a szervezőknek és a részvevőknek. A rendezvényt külön ajánljuk a szomszédos települések – Érd, Biatorbágy – lakóinak is.

You may also like...