Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Zsinóros üveg készítése #54 DIY - Hulladekvadasz.hu

Zsinóros üveg készítése #54 DIY

A zsinóros üveg készítése egy újabb megoldási módja a háztartásunkban már feleslegessé vált hulladék üveg újrahasznosításának.

 Ha az útmutatót elvégezzük, akkor a kapott zsinóros üveg remek gasztroajándék lehet barátaink, szeretteink számára vagy méltó dísze konyhánknak.

Alkotó gondolatai
„A legtöbb háztartásban időnként ürülnek ki ilyen-olyan üvegek, legyen az éppen szörpös, boros, whiskeys, mindegy mi volt benne eredetileg. Érdemes ezeket néha félretenni és várni egy közelgő születésnapot, ünnepet, amikor felhasználva ezeket az üvegeket, szép kis ajándékot készíthetünk belőlük.”

Készítő: Szabó Henrietta, Minyima
Elkészítési idő: másfél óra díszítéssel
Technika: DIY, újrahasznosítás

Hozzávalók:

  • üres üveg
  • zsinór (3mm)
  • decoupage ragasztó
  • ecset
  • további díszítéshez igény szerint: szalvéta, festék, gyöngy, szalag, textil,stb

tekert üveg

Elkészítése
Első lépésként az üveget mossuk ki, szárítsuk meg. a címkét nem szükséges eltávolítani mert a tekerés (ha jól csináljuk, azaz elég szorosan) akkor el fogja takarni. Az üveg tekerését kezdjük az üveg tetejéről. Hagyjuk ki az üveg szája alatti perem sávot, mert mikor az üvegből töltünk majd, oda könnyen kifolyhat az ital, könnyebb lesz tisztán tartani, mintha azt a részt is betekernénk.

tekert üveg

Az ecsettel húzzunk az üvegre egy ragasztósávot olyan szélességben amilyen széles az ecsetünk. A zsinór végét ferdén (45 fokban) picit lefelé helyezzük az üvegre. Tekerjünk 2-3 sort erre a végre, így eltüntetjük a tekerés kezdését, esztétikusabb lesz.

tekert üveg

Ha rátekertük a zsinórunkat a beragasztózott részre, két ujjal toljuk fel a sorokat h szorosan igazodjanak egymáshoz.

tekert üveg

Ragasztózzuk be ismét az üveget egy ecsetnyi vastagságban, tekerjünk rá annyi sort ami lefedi a ragasztó csíkot és ismét toljuk fel a két ujjunkkal a sorokat.

Ismételjük addig amíg az üveg aljáig érünk. Ügyeljünk rá hogy a befejezésünk ott legyen ahol a kezdésünk volt. Ez lesz majd az üvegünk hátulja. Ahol véget ér a tekerés, sréhen vágjuk el a zsinórt.

tekert üveg

Alaposan ragasztózzuk be a végét és tartsuk szorosan rányomva az üvegre egy kis ideig, hogy biztosan stabilan ráragadjon. Igazítsuk úgy hogy a lehető legkevésbé látszódjon hol ért véget a tekerés.

Fejjel lefelé fordítva hagyjuk száradni 10 percet.

Teljes száradást követően igény szerint díszíthetjük az üvegeket. Mutatok rá pár ötletet, én eddig milyen díszítéseket alkalmaztam, volt ahol még a kupakot is egyedivé tettem egy monogram felfestésével. Mutasd meg nekünk, ha már Te is alkalmaztad ezt a technikát.

Ha zsinóros üveg készítése felkeltette az érdeklődésedet és még több DIY ötletre, inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „Újrahasznosítási ötletek” nevű táblánkat is.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!


Az üvegek újrahasznosításáról volt már szó pár alkalommal a Hulladékvadasz.hu DIY rovatában bár azok mind befőttesüvegekre vonatkoztak:

Linkek a korábbi befőttesüvegek újrahasznosításához:

You may also like...