Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Balassagyarmat külterületén veszélyes hulladék - Hulladekvadasz.hu

Balassagyarmat külterületén veszélyes hulladék

Balassagyarmat első bejelentése a reptér végi területről érkezett. A bejelentő egy földút menti nagy mennyiségű veszélyes hulladéklerakatról számol be. 

Elkeserítő, hogy egyesek mennyire nem tisztelik a természetet, és ezzel saját és gyermekeik életterük minőségét is rongálják.  Még jó, hogy vannak olyan önkéntesek, akiknek kitűzött célja, hogy harcoljon a mindent elárasztó hulladék ellen. Ha téged is zavar a szemét, csatlakozz hozzánk. Részleteket ide kattintva olvashatsz.   A bejelentés szövege:
„Tisztelt Hulladékvadászok! Balassagyarmati reptér végénél egy földút mentén az erdő egy részében rengeteg szemét. Tudomásom szerint a veszélyes hulladékos zsákok NEM a Dr. Kenessey

Albert Kórház – Rendelőintézet -hez tartozik! GPS koordináta szerint 48.078999, 19.325358 és 48.074476, 19.325148 közötti területen található”

Hulladék jellege: veszélyes, gumi, műszaki, műanyag, üveg

A bejelentés időpontja: 2018.03.29. – A bejelentés közel 3 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

[codepeople-post-map]

A GoogleMap képei alapján jól látható, hogy korábban is történtek már illegális hulladéklerakások ezen  helyszínen.

A Balassagyarmat helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Tudta? Illegális hulladéklerakás akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. 

A büntető törvénykönyvből részlet a hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével kapcsolatban:

248. § (1) Aki
a) arra a célra hatóság által nem engedélyezett helyen hulladékot elhelyez,
b) engedély nélkül vagy az engedély kereteit túllépve hulladékgazdálkodási tevékenységet, illetve hulladékkal más jogellenes tevékenységet végez, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2)40 A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt a hulladékról szóló törvény szerinti veszélyes hulladékra követik el.
(3) Aki a bűncselekményt gondatlanságból követi el, vétség miatt az (1) bekezdésben meghatározott esetben egy évig, a (2) bekezdésben meghatározott esetben két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(4)41 E § alkalmazásában
a) hulladék: mindaz, amit a hulladékról szóló törvény hulladéknak minősít, ha alkalmas az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői, illetve élő szervezet egyedének veszélyeztetésére;
b) hulladékgazdálkodási tevékenység: a hulladéknak a hulladékról szóló törvényben meghatározott gyűjtése, begyűjtése, szállítása – ideértve az országba történő behozatalt, onnan történő kivitelt, valamint az azon történő átszállítást -, előkezelése, tárolása, hasznosítása, ártalmatlanítása.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.