Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Nagykőrös zöldövezetében építési hulladék - Hulladekvadasz.hu

Nagykőrös zöldövezetében építési hulladék

Nagykőrös település Lencsés Világos dűlő helyszínéről küldött bejelentést egyik helyi hulladékvadász, ahova képek tanulsága szerint bontási hulladékok, veszélyes anyagokat rakodtak le ismeretlenek.

Méghozzá a település a zárt kertjei mellé, amik azontúl, hogy zavarják a szemet a bejelentő állítása szerint a kertek tulajdonosai alig tudnak bejutni saját telkükre.

Nagykőrösön halmokban áll az építési hulladék. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Nagykőrösön halmokban áll az építési hulladék. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Cím! Bontási hulladékok, vezetékek, üveg, és veszélyes anyagokat rakodnak le a zárt kertek mellé. A hulladékok veszélyesek és tönkreteszik a kerteket. A tulajdonosok a kerteket már megközelíteni is alig tudják. A helyi hivatal nem tesz semmit.”

A bejelentés időpontja: 2018.04.11. – A bejelentés közel 2 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: veszélyes, építési.

[codepeople-post-map]

Nagykőrös településéről beérkezett első bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Nagykőrösről a wikipedia szerint:

Fekvése
Budapesttől körülbelül 80 kilométerre délkeletre, Cegléd és Kecskemét között félúton fekszik. Az Alföldön, a Duna–Tisza közi homokhátságon terül el. A város területének kb. 35%-a erdő. Területét már az őskőkor óta lakják.

Története
Nevét 1266-ban említette először oklevél Kalanguerusy (Kalánkőröse) néven, ekkor a Bor-kalán nemzetség erdeje volt, majd egy 1276-os pápai megerősítésben Qenrus, Keurus néven említették, ekkor már mint falu szerepelt.A város és környéke a Bár–Kalán nemzetséghez tartozott a honfoglalás után.

A tatárjárás a Nagykőrös határában lévő kis falvak nagy részét elpusztította. Először egy 1266-ban IV. Béla király által kiadott oklevélben említik nevét, amelyet a kőrisfáról kapta, címerében is ez látható. I. Lajos királytól kapott mezővárosi rangot. 1307-ben Károly Róbert király is tartózkodott a városban.A török uralom alatt khász város volt, aminek köszönhetően a török pusztítások elkerülték. A reformáció igen hamar eljutott ide. Ekkor alapították református gimnáziumát. A város nevezetességei: Református templom; Városháza, Szent László római katolikus templom, Cifra-kert, Hősök tere, Tímárház (1820 körül), a megye egyetlen, még álló bőrszárító épülete (Ceglédi út 8.), A város határában található a legnagyobb európai pusztai tölgyes, Nagykőrösi Strandfürdő, Beretvás-kúria, Szabó Pipagyár, a leghíresebb – és egyetlen – magyarországi pipagyár. Érdekesség: 2015-ben fölvetődött, hogy a város megyét vált, de 2016-ban lemondtak erről a tervről.”

Forrás: wikipedia


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.