Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál 2018

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál 2018 -as eseményére idén is sok szeretettel várják a szervezők a lakosság minden egyes tagját. Gyertek el ti is!

A fesztivál mára már a régió egyik kiemelkedő természet- és környezetvédelmi eseménye lett. A szervezőknek a szakma és a média támogatásával sikerült elérniük, hogy a Fesztivál idején a figyelem Gödöllőre, a természeti értékeinkre és azok védelmére irányuljon.

2017-ben 58 országból közel 300 film és több ezer látogató érkezett Gödöllőre! A Fesztivál 2017 májusában díjazott filmjei (Nemzetközi és Kárpát-medencei Filmszemléken) mára összesen 93 nemzetközi fesztivál díjat nyertek el, ebből 68 díjat nemzetközi alkotások, 25 díjat magyar alkotók filmjei hoztak el hazai és nemzetközi fesztiválokról.

A Fesztivál ideje alatt 100 filmet vetítettek le ingyenesen, és megközelítőleg 40.000 fő programrészvételt regisztráltak a szervezők. Fesztivállal egy időben 19 magyar és 2 erdélyi nagyvárosban természet- és környezetvédelmi tematikájú filmek válogatása került levetítésre az Országos Természet – és Környezetvédelmi Filmnapok programon belül. Továbbá a hulladékvadászok külön sátorral és programokkal jelentkeztek 2017-ben.

De mi várható 2018-ban?
A fesztivál égisze alatt, immár hagyományosan, két Filmszemle (a Nemzetközi Filmszemle és a Kárpát-medencei Filmszemle) kerül megrendezésre. A versenyfilmek ingyenes vetítése mellett a már hagyományosnak mondható természetvédelmi-környezetvédelmi szórakoztató programok, a megújuló Varázslatos Magyarország szabadtéri fotókiállítás, a második alkalommal meghirdetésre kerülő Trash Art Magyarország hulladékszobor-kiállítás, “Jam for Nature” zenei tehetségkutató verseny és könnyűzenei koncertek várják a látogatókat 2018 májusában Gödöllőn. Természetesen 2018-ban is lesz a Hulladekvadasz.hu -nak külön sátra, egyedi, saját programokkal, ami egyben a JÖN Alapítvány első fesztiválszereplése is lesz.

“Hisszük, hogy a film az alkotó művészetek között az első, amelyik a teret és az időt egyszerre, közvetlenül használja föl, időben és térben egyszerre működik. Napjaink egyik legnépszerűbb információs, ismeretterjesztő, szórakoztatási és művészeti célú médiuma. Fesztiválunk e köré épül, de nem akar csak erről szólni. A filmek üzeneteit látni, érezni kell!” – szervezők.

Természet- és környezetvédelmi fesztivál fővédnöke Áder János, hazánk köztársasági elnöke.

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál 2018 időpontja május 25-27, melyre a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek