Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Szegedi mentősök és a szeméttel sodródott férfi

A szegedi mentősök egy különös esettel találkoztak. Egy fiatal férfi a Tiszán sodródott uszadékfából és szemétből álló szemétkupacon. Az élete pillanatokon múlott.

Kimentették! Fura élménnyel gazdagodhatott az a férfi, akit egy uszadék kupac tetején, az áradó Tiszán ébresztettek fel a szegedi mentősök az éjszaka közepén.

A Tisza hulladékszennyezéséről rendszeresen beszámolónk, illetve a folyó megmentésért fáradozó PET Kupa akcióiról is.

A fiatal „hajótörött” a szerencsének köszönheti életét, a mentősök ugyanis épp betegátadás után tartottak állomásukra, amikor megpillantották az uszadékon nyugodtan sodródó fiatalt. Azonnal megálltak és segítségére siettek. A faágakból, szemétből és levelekből álló kupac a parthoz közeledve, egy idő után valamin magától fennakadt. Miután sikerült kontaktusba vonni a férfit maga is elég meglepett volt.

“Fogalma sem volt, honnan sodorhatja őt a víz vagy hogyan került a hordalék közepére.” – írja facebook oldalán az mentok.hu.

A szegedi mentősök a Katasztrófavédelem és a rendőrség szakembereitől kértek segítséget a férfi partra juttatásához, ami pár percen belül megtörtént. A meglepő ébredést követő vizsgálatok után végül stabil állapotban szállították kórházba a szerencsétlenül járt férfit.


Hősképző oktatás az Országos Mentőszolgálatnál – Csatlakozz te is!

Hősképző oktatást indított az Országos Mentőszolgálat. Minden hónap utolsó hétfőjén megnyitják a mentőállomások kapuit a nagyközönség számára, és bárki részt vehet egy ingyenes újraélesztő oktatáson.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek