Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Kutyabiztonság és az illegális szemetelés

A kutyabiztonság és az illegális szemetelés fogalma nem áll túl távol egymástól, hiszen a szemetelésnek – többek közt – kis kedvenceink is időről időre áldozatául esnek.

Minden bizonnyal több kutya tulajdonos találkozott már sétáltatás közben az illegálisan lerakott, oda nem illő hulladékban rejtőző veszélyekkel. Sajnálatos módon a leggyakoribb résztvevői a szennyezett területeknek az apró hegyes, szúrós üvegszilánkok, műanyagdarabok, szögek. Ezek a kisebb méretű darabkák bizony csúnya sérülések okozói lehetnek kedvenceink lábain.

Brútusz mancsa nem éppen pacsi-kompatibilis. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Brútusz mancsa nem éppen pacsi-kompatibilis. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Elővigyázatos gazdik kutyusaival is megtörténhet bármikor egy szilánkba lépés, például egy erdő széli séta közben. Amikor meglátjuk, hogy egy felelőtlen szemetelő miatt van fájdalma imádott társunknak, abban a pillanatban minimum valami nagyon cifrát kívánunk a bűnösnek.

A hulladékvadász csapata szemléletváltást sürget a cifraságok helyett!

Élő példa a fentiekre Brútuszka esete, akit gazdája egy erdei sétáltatás alkalmával belevezette a magas fűben megbúvó üvegtörmelékekbe. A kutya rögtön sántítani kezdett. Szerencsére a gazdi résen volt, gyorsan haza vette az irányt és egyből elkezdte a kutya sebének kitisztítását, a vérzés megállítását.

A kutya napról napra egyre jobban van, de a történtek láthatóan megviselték.

Brútusz sebének kitisztítása után. Jobbulást kívánunk neki! / Fotó: hulladekvadasz.hu

Brútusz sebének kitisztítása után. Jobbulást kívánunk neki! / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az úgynevezett kutyabiztonság minden ebet megillet. Élj a lehetőséggel és a hulladékvadasz.hu oldalon te is tehetsz bejelentést illegális hulladéklerakás ügyében és mi megtesszük a megfelelő lépéseket. Kutyások , ti is legyetek hulladékvadászok!


Kutyások figyelmébe ajánljuk útmutatónkat kutyaház készítéséhez bontott hűtőből.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek