Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Nagyszabású szemétszedési akció Gyálon - Hulladekvadasz.hu

Nagyszabású szemétszedési akció Gyálon

Nagyszabású szemétszedési akció keretein belül összefog Gyál apraja-nagyja, hogy a megtisztítsák a város szeméttől szennyezett területeit.

A Föld Napja tiszteletére Gyál Város Önkormányzata, a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft., az FCC Magyarország Kft. és a Gyáli Önkéntes Szemétszedők közös összefogással szervezik a „Tisztítsuk meg együtt Gyált” nagyszabású szemétszedési akciót. A kezdeményezés célja a szemléletformálás annak érdekében, hogy a hétköznapokban kevesebbet szemeteljünk, és általában környezettudatosabban éljünk. A hulladekvadasz.hu -ra eddig beérkezett illegális hulladéklerakásokkal kapcsolatos bejelentések ide kattintva elérhetőek.

A képen látható tiltótáblák lesznek kihelyezve Gyál területein.

A képen látható tiltótáblák lesznek kihelyezve Gyál területein.

A városvezetés szeretné, ha az akcióhoz minél többen csatlakoznának, ehhez minden eszközt (kesztyű, zsák, láthatósági mellény, esetlegesen konténer) biztosít az Önkormányzat. Pápai Mihály polgármester levélben kéri az intézmények vezetőit, a civil és sportszervezetek vezetőit, valamint a városban működő nagyobb vállalkozásokat, hogy csatlakozzanak a felhíváshoz és tisztítsák meg saját környezetüket.

A facebookon is meghirdetett eseményhez ide kattintva lehet csatlakozni.

A „Tisztítsuk meg együtt Gyált” legfontosabb céljai:

  • felhívja a figyelmet a környezet tisztaságának megóvására, ezen belül az eldobált szeméttel kapcsolatos környezeti és társadalmi problémákra a jövő vonatkozásában is,
  • lehetőséget ad a résztvevőknek a közösségi élmény feltételeinek a megteremtésére.

A gyülekező május 5-én (szombaton), reggel 9 órakor lesz a gyáli víztoronynál. Itt kiosztásra kerülnek a mellények, kesztyűk, zsákok és egy rövid eligazítás után a szervezők több csoportra osztják a résztvevőket, hogy lehetőség szerint minél több szeméttel szennyezett területet tudjanak megtisztítani.

Egy tipikus illegális hulladéklerakat látványa Gyál külterületén. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Egy tipikus illegális hulladéklerakat látványa Gyál külterületén. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A város távolabb eső területeire a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. busszal szállítja el az akcióban résztvevőket, ezzel is segítve a munkát. A külterületben található illegális szemétlerakó helyszíneket pedig egy önrakodós munkagéppel számolja fel egy vállalkozó az Önkormányzat megbízásából.

Az Önkéntes Szemétszedők csapata Gyál városának büszkeségei. / Képre kattintva csatlakozhatsz hozzájuk!

Az Önkéntes Szemétszedők csapata Gyál városának büszkeségei. / Képre kattintva csatlakozhatsz hozzájuk!

A szervezők bíznak benne, hogy számíthatnak minden a környezetért tenni akaró gyáli és környéki önkéntes segítségére is, hogy egy tisztább, élhetőbb városban élhessenek.

A gyáli nagyszabású szemétszedési akció kiváló, követendő példa lehet a környezetért való összefogás erejére, a mindent beborító szemét ellen.

You may also like...