Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Nagyszabású szemétszedési akció Gyálon

Nagyszabású szemétszedési akció keretein belül összefog Gyál apraja-nagyja, hogy a megtisztítsák a város szeméttől szennyezett területeit.

A Föld Napja tiszteletére Gyál Város Önkormányzata, a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft., az FCC Magyarország Kft. és a Gyáli Önkéntes Szemétszedők közös összefogással szervezik a „Tisztítsuk meg együtt Gyált” nagyszabású szemétszedési akciót. A kezdeményezés célja a szemléletformálás annak érdekében, hogy a hétköznapokban kevesebbet szemeteljünk, és általában környezettudatosabban éljünk. A hulladekvadasz.hu -ra eddig beérkezett illegális hulladéklerakásokkal kapcsolatos bejelentések ide kattintva elérhetőek.

A képen látható tiltótáblák lesznek kihelyezve Gyál területein.

A képen látható tiltótáblák lesznek kihelyezve Gyál területein.

A városvezetés szeretné, ha az akcióhoz minél többen csatlakoznának, ehhez minden eszközt (kesztyű, zsák, láthatósági mellény, esetlegesen konténer) biztosít az Önkormányzat. Pápai Mihály polgármester levélben kéri az intézmények vezetőit, a civil és sportszervezetek vezetőit, valamint a városban működő nagyobb vállalkozásokat, hogy csatlakozzanak a felhíváshoz és tisztítsák meg saját környezetüket.

A facebookon is meghirdetett eseményhez ide kattintva lehet csatlakozni.

A „Tisztítsuk meg együtt Gyált” legfontosabb céljai:

  • felhívja a figyelmet a környezet tisztaságának megóvására, ezen belül az eldobált szeméttel kapcsolatos környezeti és társadalmi problémákra a jövő vonatkozásában is,
  • lehetőséget ad a résztvevőknek a közösségi élmény feltételeinek a megteremtésére.

A gyülekező május 5-én (szombaton), reggel 9 órakor lesz a gyáli víztoronynál. Itt kiosztásra kerülnek a mellények, kesztyűk, zsákok és egy rövid eligazítás után a szervezők több csoportra osztják a résztvevőket, hogy lehetőség szerint minél több szeméttel szennyezett területet tudjanak megtisztítani.

Egy tipikus illegális hulladéklerakat látványa Gyál külterületén. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Egy tipikus illegális hulladéklerakat látványa Gyál külterületén. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A város távolabb eső területeire a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. busszal szállítja el az akcióban résztvevőket, ezzel is segítve a munkát. A külterületben található illegális szemétlerakó helyszíneket pedig egy önrakodós munkagéppel számolja fel egy vállalkozó az Önkormányzat megbízásából.

Az Önkéntes Szemétszedők csapata Gyál városának büszkeségei. / Képre kattintva csatlakozhatsz hozzájuk!

Az Önkéntes Szemétszedők csapata Gyál városának büszkeségei. / Képre kattintva csatlakozhatsz hozzájuk!

A szervezők bíznak benne, hogy számíthatnak minden a környezetért tenni akaró gyáli és környéki önkéntes segítségére is, hogy egy tisztább, élhetőbb városban élhessenek.

A gyáli nagyszabású szemétszedési akció kiváló, követendő példa lehet a környezetért való összefogás erejére, a mindent beborító szemét ellen.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek