Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Tetten érték a szerves hulladékkal szemetelőket

Tetten érték azokat a szemetelőket, akik évek óta illegálisan szabadultak meg a romlott hústól. A tevékenységükről a hulladekvadasz.hu -ra is érkezett bejelentés.

A korábban a környékről beérkezett bejelentésben a bejelentő elmondta, hogy a területekre rendszeresen hordják ki ismeretlenek a feldarabolt állati maradványokat.

“Tetten érték a mezőőrök azokat, akik évek óta romlott húst hordtak ki Rákospalota külterületére.” – közölte Oláh Csaba, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat intézményvezetője az  MTI-vel 2018. április 24., kedden.

Mint elmondta, hétfő este észlelték, hogy két hússzállító megy be a Rákospalota külterületére, ezért értesítették a fóti mezőőröket. Az egyik autó elmenekült a helyszínről, de a másikban ülő három elkövetőt elfogták, és előállították.

A Tv2 Tények is beszámolt a történtekről.

Az elkövetők 2-2,5 tonna romlott húst, csontot helyeztek ki a külterületen, mintegy 220 ládában. Oláh Csaba megjegyezte, évek óta próbálták elfogni az elkövetőket, akik havi rendszerességgel hordtak ki – általában 2-3 köbméter – romlott húst a külterületre.

Az Őrzők rovatunkban szereplő Rákosmenti Mezei Őrszolgálat munkáját bemutató cikkeink ide kattintva elérhetőek.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indított eljárást a három férfival szemben – mondta András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére.

Gratulálunk a Rákosmeni Mezei Őrszolgálatnak, hogy tetten érték az elkövetőket, akiknek remélhetőleg örökre elmegy a kedvük a további szemeteléstől.

Forrás: MTI.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek