Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Adidas Parley: eladva 1 millió darab - Hulladekvadasz.hu

Adidas Parley: eladva 1 millió darab

Az Adidas Parley típusú, az óceáni műanyaghulladékból készült cipőjéből tavaly 1 millió darabot adott el a cég – mondta ezt az CNBC-nek, Kasper Rorsted vezérigazgató.

A német sportruházati óriás tavaly három új változatot mutatta be az UltraBoost cipőből, amelyeik óceáni műanyaghulladékból készültek. A környezetvédelmi kezdeményezéssel, a Parley for the Oceans-sel összefogva hozták létre a cipőt.

A 11 műanyag PET-palackból készült Parley cipő. / Fotó: news.adidas.com

A 11 műanyag PET-palackból készült Parley cipő. / Fotó: news.adidas.com

A projekt indulásakor az Adidas azt mondta, hogy egy millió pár UltraBoost cipőt szeretne létrehozni az óceánokból „kibányászott” hulladékból.

Minden pár cipőhöz felhasználtak legalább 11 műanyag PET-palackot.

Az Adidas szerdán negyedéves bevételeiről számolt be, amelyben azt állították. Az eladások és a profitnövekedés egy év alatt vártnak megfelelő, de lassabb ütemben növekszik, mint a megelőzőévben, 2017-ben.

Az Adidas Parley típusú cipőjének a sikere remélhetőleg minél több gyártót sarkkal arra, hogy vállalati felelősségvállalással egybekötve egyre több mindent tegyenek meg a környezetünk megvédéséért.

You may also like...