Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Adidas Parley: eladva 1 millió darab

Az Adidas Parley típusú, az óceáni műanyaghulladékból készült cipőjéből tavaly 1 millió darabot adott el a cég – mondta ezt az CNBC-nek, Kasper Rorsted vezérigazgató.

A német sportruházati óriás tavaly három új változatot mutatta be az UltraBoost cipőből, amelyeik óceáni műanyaghulladékból készültek. A környezetvédelmi kezdeményezéssel, a Parley for the Oceans-sel összefogva hozták létre a cipőt.

A 11 műanyag PET-palackból készült Parley cipő. / Fotó: news.adidas.com

A 11 műanyag PET-palackból készült Parley cipő. / Fotó: news.adidas.com

A projekt indulásakor az Adidas azt mondta, hogy egy millió pár UltraBoost cipőt szeretne létrehozni az óceánokból “kibányászott” hulladékból.

Minden pár cipőhöz felhasználtak legalább 11 műanyag PET-palackot.

Az Adidas szerdán negyedéves bevételeiről számolt be, amelyben azt állították. Az eladások és a profitnövekedés egy év alatt vártnak megfelelő, de lassabb ütemben növekszik, mint a megelőzőévben, 2017-ben.

Az Adidas Parley típusú cipőjének a sikere remélhetőleg minél több gyártót sarkkal arra, hogy vállalati felelősségvállalással egybekötve egyre több mindent tegyenek meg a környezetünk megvédéséért.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek