Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
EuroVelo bringaút mellett építési törmelék - Hulladekvadasz.hu

EuroVelo bringaút mellett építési törmelék

Az Eurovelo bicikliút mellett építési törmeléket vélt az arra haladó bringás hulladékvadászunk. Sátoraljaújhely – Széphalom  településrész első bejelentése.

Frissítve
2018.05.15.

Sátoraljaújhely Önkormányzata az alábbi tájékoztatást adta a bejelentéssel kapcsolatban
„Sátoraljaújhely Város Műszaki és Vagyongazdálkodási Osztálya, illetve a Hatósági és Közterület-felügyeleti Osztálya helyszíni szemlét tartott a nevezett területen, megállapítást nyert, hogy az építési törmelék Sátoraljaújhely Város közigazgatási területén kívül esik.

A 039/2 hrsz. alatti törmelék Alsóregmec település közigazgatási területéhez tartozik. A bejelentést hatáskör hiányában átteszem az illetékességgel rendelkező hatósághoz részére.”

Köszönjük a tájékoztatást, várjuk a bejelentést megoldását.


Korábban
2018.05.02.

Szinte a társadalom minden szegmensére kártékonyan hatnak az illegális hulladéklerakások. Legyen akár kutyás, vagy akár bringás az illető, egy ami közös bennük zavarja őket a szemét látványa. A környék korábbi bejelentéseit ide kattintva találod.

A bringások nagy örömére útakadály a bicikli út mellett. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bringások nagy örömére útakadály a bicikli út mellett. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege:
„Sziasztok! Sátoraljaújhely – Széphalomból Füzér felé tekerve lettem figyelmes egy platónyi építési törmelék lerakatra. Az ilyen törmeléket sokszor használják földutak zömítésére. Ennek szerintem lenne jobb helye is, mint itt az árok parton.” 

A bejelentés időpontja: 2018-05-01.

Hulladék jellege: építési.

[codepeople-post-map]

A EuroVelo bicikliút melletti helyszínről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Mi is ez a bringaút a wikipedia szerint?

Az EuroVelonak, azaz teljes nevén az Európai Kerékpárút Hálózat az Európai Kerékpáros Szövetség terve 15 hosszútávú, egész Európát átszelő kerékpárút kialakítására. Ezen utak teljes hossza több mint 70 000 km, melyből több mint 45 000 km már elkészült. 2009-ben az úthálózat kiegészítésre került a 13-as és 15-ös útvonallal, a legújabb a 17-es. A 13-as útvonal a Vasfüggöny mentén került kijelölésre és Magyarországot is érintő szakaszát 2014. augusztus 19-én adták át.[1]

Az EuroVelo utak hasonló elképzeléseket tükröznek, mint az Egyesült Államokban a Greenway projektek, például az East Coast Greenway. Az utakat az egész kontinenst átszelő kerékpártúrákra tervezik, a már meglévő kerékpárutak összekötésével. Természetesen ezeket az útvonalakat a helyi kerékpáros forgalomban is igénybe lehet majd venni. Magyarországon három EuroVelo útvonal halad át: az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig futó EV6; a Norvégiából Görögországba tartó EV11; illetve az EV13, a Vasfüggöny útvonal.

Az Európai Unió jelenleg anyagilag nem támogatja az EuroVelo programját, ez a későbbiekben változhat. Magyarországon a kerékpárutak felmérését és az EuroVelo-hálózathoz csatolását a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium megbízottja végzi el.

Az EuroVelo célja, hogy bátorítsa az embereket: utazásaik nagy részében a biciklizést részesítsék előnyben az autózással szemben. Bár néhány embernek csodálatos élménye lesz a kontinenst átszelő kerékpártúrák közben, de az EuroVelo útjainak nagy része lokális lesz – iskolába, boltba, munkába járásra és hobbi célból használják majd. De az EuroVelo túrák sokkal izgalmasabbak és elbűvölőbbek lesznek, mert a kerékpárosok tudni fogják, hogy eltúrázhatnak Moszkvába, Athénba vagy akár Santiago de Compostela-ba.

Az EuroVelonak az útvonal fejlesztői az országok nemzeti és regionális kormányzati szervei, a helyi önkormányzatok, a non-profit szervezetek az összes európai országban. Nemzetközileg az EuroVelo segít az útvonalalapítás előkészületeiben, és a politikai támogatás megszerzésében az építéshez, segít az útvonalak kiválogatásában. Az útvonalakat az EuroVelo-val kell koordinálni és jóváhagyatni, ez így biztosítja a jó minőséget a használóknak, és az útvonal létrehozójának.

A tervek szerint a teljes hálózat 2020-ra készül el.

Forrás: wikipedia.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

You may also like...