Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Sárospatak külterületén hulladékparadicsom - Hulladekvadasz.hu

Sárospatak külterületén hulladékparadicsom

Sárospatak külterületén ún. hulladékparadicsomra bukkant a bejelenté bodroghalászi térségben, a nyugdíjba vonult kisvasúti híd mellől érkezett. 

FRISSÍTVE:
2020.04.20.

A bejelentőtől kapott tájékoztatás szerint a helyszínt kitakarították:
„Sziasztok, az alábbi helyszínt idő közben megtisztították! Köszönet érte!”

Köszönjük az illetékesek munkáját és a bejelentőtől a képpel ellátott értesítést.


KORÁBBAN:
2018.05.04.

Az érdekes helyszínt a bejelentő egy geocaching túra során kereste fel. A romhíd és és az elhagyott uszályrakodó vadromantikus látványát sajnos nagy mennyiségű illegális hulladéklerakat csúfítja. A geocaching oldalt ide kattintva találod.
   

Legalább humoros az illető - már ha egy illegális szemétlerakatra lehet egyáltalán ilyet mondani. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Legalább humoros az illető – már ha egy illegális szemétlerakatra lehet egyáltalán ilyet mondani. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege:
„Sziasztok!  Sárospataktól néhány kilométerre délre, Bodroghalász határában az elhagyott kisvasúti hídnál, az uszályrakodónál találtam nagy mennyiségű illegális lerakatot geocaching keresés közben. A helyszín nem kifejezetten vidám, hisz évtizedek óta itt rontja a tájat a nem használt vasúti híd torzója. Ennek ellenére igazi hulladéklerakó paradicsomnak tűnik, hiszen nehezen megközelíthető, forgalomtól kieső, védett hely. Ha ide befordul egy furgon, senki sem fog kérdezősködni, hogy miért megy arra. Javaslom az önkormányzatnak egy sorompó kihelyezését” 

A bejelentés időpontja: 2018.05.01.

Hulladék jellege: műanyag, hungarocell, építési, műszaki.

[codepeople-post-map]

A Sárospatak közeléből beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A település a wikipedia szerint

Sárospatak észak-magyarországi város Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Sárospataki járás székhelye. Történelmi források gyakran csak Patak néven emlegetik.

Fekvése
Miskolctól kb. 70 kilométerre északkeletre, az Eperjes–Tokaji-hegység lábánál, a Bodrog mentén.

Megközelítése
Közúton elérhető a 37-es főúton; vasúton a Hatvan–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely-vasútvonal (Sárospatak vasútállomás).

Városrészek
A mai Sárospatak 1883-ban jött létre a két Bodrog-parti mezőváros, a vár körül kialakult jobbparti Sáros-Nagy-Patak és a túlparti Sáros-Kis-Patak egyesülésével. 1911-ben csatolták hozzá Újpatakot (az egykori Józseffalvát), 1950-ben Bodroghalász-t, 1968-ban pedig Végardót.

Címere
A címer csücskös talpú pajzs, vörössel vágott mezőben, pajzsfőben két lebegő, ötszirmú (arany magvú, zöld kelyhű) ezüst rózsa között arany liliom lebeg. A pajzs kék mezőjében két fehér ruhás lebegő angyal, leveles (vörös bélésű) arany koronát tart, alattuk egymással szemközt térdeplő, imádkozó, fehér ruhás angyal lebeg. Közöttük, a pajzstalpban ötszirmú (piros magvú, zöld kelyhű) lebegő aranyrózsa helyezkedik el. A pajzs jobb felső sarkában nyolcágú arany csillag, bal sarkában emberarcú, növekvő ezüst félhold ragyog. A címerpajzson ráhelyezett leveles aranykorona nyugszik.

Bővebben: wikipedia.

You may also like...