Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Give Back Box, avagy a kartondoboz újrahasználva rászorulok megsegítésével - Hulladekvadasz.hu

Give Back Box, avagy a kartondoboz újrahasználva rászorulok megsegítésével

A Give Back Box kartondoboz újrahasználati rendszer külföldön nagy népszerűségnek örvend, ami ötvözi csomagolás újrahasználatát a rászorulok megsegítésével.

A Give Back Box-ot 2012-ben alapította Mónika Wiela, aki akkoriban online cipőboltot üzemeltetett. Az ötletet egy éjszaki séta alkalmával jött létre, amit egy olyan hajléktalan ember ihlette, akinek szüksége volt egy pár cipőre. Wiela elsietett egy pár cipőért, amikor később visszatért a hajléktalanhoz az már nem volt ott. De az éjszaka elgondolkodott arról, hogy mit lehetne kezdeni a raktárában lévő üres dobozokkal és hogyan tudna segíteni az hasonló helyzetben lévő embereknek?

Az ötlet az alábbi két elemből állt össze:

  • Mónika Wiela egy kisebb kutatómunka által megtudta, hogy évente körülbelül 11 millió tonna ruha, lábbeli, törölköző, ágynemű, drapériá és egyéb textíliák kerülnek megsemmisítésre az amerikai hulladéklerakókban, amit akár a rászorulók is megkaphatnának.
  • Ezenkívül az online vásárlás a XXI. század legnépszerűbb módszere. Emiatt a hullámkarton doboz az elterjedt csomagolási módszer az e-kereskedelem számára.

Az ötlet ötvözi a kartondobozok újrahasználatát és a felesleges használati tárgyak újraértelmezését. A cél az volt, hogy az online kiskereskedők csatlakozzanak a Give Back Box kezdeményezéshez, aminek a hatása az évek tanulsága szerint figyelemreméltó eredményekkel párosult.

The Give Back Box Allows You To Donate Old Clothes From Home

This woman invented a genius way to donate old clothes from home (via NowThis Money)

Közzétette: NowThis Politics – 2018. május 6.

Mónika, olyan non-profit szervezeteket keresett meg, amely nagyszabású adományokat tudott elfogadni. A szervezetnek képesnek kell lennie arra, hogy ne csak a használt ruházatot fogadja el, hanem más elemeket is, amelyeket az emberek szeretnek adományozni.

Hogyan működik?
A forgalmazó elhelyezi a megvásárolt termék dobozába a Give Back Box lehetőségét. Így az olyan ügyfelek újrafelhasználhatják a dobozokat és azokat ruhákkal, kiegészítőkkel és háztartási tárgyakkal tölthetik fel. A dobozokban található előre kifizetett címkékkel felcímkézve küldik el a helyi jótékonysági szervezeteknek. A helyi jótékonysági szervezetek kidolgozták a csomagok nyomon követésére szolgáló rendszert, így amikor megkapták a dobozokat és beolvasztották őket, adóbevételt hoztak létre a megfelelő adományozók számára.

A Give Back Box valóban a maga nevében egy forradalmi, de egyben egyszerű megoldása a csomagolási hulladék, használati tárgyak újraértelmezésének és egyben emberbaráti megoldás arra, hogy segítsük embertársainkat.

Háztartásom hulladék nélkül kartondobozzal kapcsolatos korábbi cikke: Dobozolás, avagy a költözés hulladékmentesen

Hasonló híreket a nagyvilágból a Hulladékvadász hírfolyamban olvashatsz.

You may also like...