Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Győri hulladéklerakó tűzét eloltották

A győri hulladéklerakó tűzét több mint tizenhat óra után sikerült eloltani. A tűz kedden kapott lángra, ahol válogatásra váró szemét semmisült meg.Szerencsére egészségre káros anyag nem került a levegőbe – tájékoztatta a Ruskáné Takács Anita, Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-t.

A szóvivő elmondta, hogy kedden csaknem 750 négyzetméteren több mint háromezer köbméter, főként papírhulladék gyulladt meg. A tűzesethez a győri, a csornai, a lébényi, a pápai, a pannonhalmi, a mosonmagyaróvári és a kisbéri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett körülhatárolták a tüzet és kilenc vízsugárral oltották a lángokat.  Az esti és éjszaki órákban 15 tűzoltó gépjármű segítségével 45 tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén.

A füst miatt a katasztrófavédelmi mobil labort is a helyszínre riasztották, akik a levegő minőségét vizsgálták a tűz környezetében. A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan mérte a levegő minőségét, méréseik nem mutattak ki az egészségre ártalmas károsanyag-koncentrációt.
Egy erőgép is segíti a munkálatokat, annak segítségével kitárazzák(kihordják) az égő szemetet, a gyorsabb oltás érdekében.  A szerda reggeli órákra a lángoló szemét mintegy 80 %-át eloltották. A szerda délelőtti órákban már visszaminősítették a riasztási fokozatot a szakemberek, és a győri hivatásos tűzoltók maradtak a helyszínen, egészen addig, amíg a nagy mennyiségű, felhalmozott szemét utolsó parázsló részeit is eloltották.

Győri hulladéklerakó helyszínén tűzvizsgálat indult annak kiderítésére, hogy mitől csaptak fel a lángok a telepen.

Forrás: MTI, katasztrofavedelem.hu

Hulladékvadász hírfolyamában hulladékkal kapcsolatos hírekkel találkozhatsz a nagyvilágból.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek