Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Győri hulladéklerakó tűzét eloltották - Hulladekvadasz.hu

Győri hulladéklerakó tűzét eloltották

A győri hulladéklerakó tűzét több mint tizenhat óra után sikerült eloltani. A tűz kedden kapott lángra, ahol válogatásra váró szemét semmisült meg.Szerencsére egészségre káros anyag nem került a levegőbe – tájékoztatta a Ruskáné Takács Anita, Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-t.

A szóvivő elmondta, hogy kedden csaknem 750 négyzetméteren több mint háromezer köbméter, főként papírhulladék gyulladt meg. A tűzesethez a győri, a csornai, a lébényi, a pápai, a pannonhalmi, a mosonmagyaróvári és a kisbéri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett körülhatárolták a tüzet és kilenc vízsugárral oltották a lángokat.  Az esti és éjszaki órákban 15 tűzoltó gépjármű segítségével 45 tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén.

A füst miatt a katasztrófavédelmi mobil labort is a helyszínre riasztották, akik a levegő minőségét vizsgálták a tűz környezetében. A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan mérte a levegő minőségét, méréseik nem mutattak ki az egészségre ártalmas károsanyag-koncentrációt.
Egy erőgép is segíti a munkálatokat, annak segítségével kitárazzák(kihordják) az égő szemetet, a gyorsabb oltás érdekében.  A szerda reggeli órákra a lángoló szemét mintegy 80 %-át eloltották. A szerda délelőtti órákban már visszaminősítették a riasztási fokozatot a szakemberek, és a győri hivatásos tűzoltók maradtak a helyszínen, egészen addig, amíg a nagy mennyiségű, felhalmozott szemét utolsó parázsló részeit is eloltották.

Győri hulladéklerakó helyszínén tűzvizsgálat indult annak kiderítésére, hogy mitől csaptak fel a lángok a telepen.

Forrás: MTI, katasztrofavedelem.hu

Hulladékvadász hírfolyamában hulladékkal kapcsolatos hírekkel találkozhatsz a nagyvilágból.

You may also like...