Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Szárliget külterületén hulladék - Hulladekvadasz.hu

Szárliget külterületén hulladék

Szárliget hulladékkal terhelt külterületére lett figyelmes a bejelentő, aki telefont ragadott, lefotózta a helyszínt és bejelentette nálunk a hulladékproblémát.

Ez egyben a településről érkezett első bejelentés is. Sajnos itt nem igaz az a mondás, hogy „Egy fecske nem csinál nyarat.”, de vélhetően ezt követően erről a településről is több bejelentést fogunk kapni.

A bejelentés szövege
„Sziasztok! Az 1-es úton, Szár mellett, egy pihenőben (Bp felé eső oldalon) készültek a képek, de a szemközti pihenő is ugyanolyan kb! ott is van egy csomó hulladék.”

A bejelentés időpontja: 2018.04.02. A bejelentés közel 1 hónappal később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: kommunális.

[codepeople-post-map]

Szárliget külterületi helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.  Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Szárliget község Komárom-Esztergom megyében, a Tatabányai járásban. 1983-ig Szár része volt és 1999-ig Fejér megyéhez tartozott.

Fekvése
A Komárom-Esztergom megyei település a Vértes és a Gerecse hegység határvonalán, két hegyvonulat között helyezkedik el. A Tatabánya Felsőgalla nevű városrészétől kb. 4, városközpontjától kb. 10 km-re fekvő falut kettészeli Szárliget vasútállomás (Budapest–Hegyeshalom–Rajka-vasútvonal). Vonattal és busszal Tatabánya, Bicske és Budapest is elérhető közelségben van.

Története
E térség ősidők óta lakott, kelták, rómaiak, hunok éltek ezen a helyen.

Az 1900-as évek elején a település mai területét felparcellázták és rokkant-nyugdíjasoknak, tisztviselőknek értékesítették. Kedvezményes lakásépítési kölcsönnel is támogatták a letelepedőket. A települést 1930-ig Rokkanttelepnek nevezték, 1945-ig Szár-Újtelepnek vagy Újszárnak, 1971-ig Szár II-nek, majd hivatalosan 1971-től Szárligetnek. Szárliget 1984. január 1-jével alakult önálló községgé Szártól elválva de közös tanácsot fenntartva vele és Újbarokkal, majd 1989-ben önálló tanácsot alakíthatott.

Bővebben: wikipedia.

You may also like...