Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Gyöngyös “lökhárítós” szemétdombja

Gyöngyös városából is megérkezett az első bejelentés Heves megyéből. A helyszín Dr. Harrer Ferenc utca vége, ahol botot autóalkatrészéktől kezdve sok minden van.

Heves megye több településéről már érkezett korábban bejelenté a hulladekvadasz.hu -ra és ezért külön öröm számunkra, hogy már Gyöngyösön is vannak olyan környezetért tenni akaró emberek, akiket zavar a szemét látványa. Heves megye korábbi bejelentéseit ide kattintva lehet megtekinteni.

Bontott autóalkatrészek a város határában. /  Fotó: hulladekvadasz.hu

Bontott autóalkatrészek a város határában. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Illegális hulladéklerakó, Gyöngyös. Gyöngyösi domb, garázsok végén, térkép mellékelve üzenetben. Mellékelem a térképet, megjelölve rajta a pontos helyszínt. Remélem, sikerül megnyitni.”

A bejelentés időpontja: 2018.05.12.

Hulladék jellege: kommunális, elektronikai, műanyag.

Gyöngyös helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.  Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A város a wikipedia szerint

Gyöngyös város Heves megyében, a Gyöngyösi járás székhelye. Gyöngyöspüspöki, Mátrafüred, Mátraháza, Sástó, valamint Kékestető közigazgatási szempontból a városhoz tartoznak.

Földrajz
Északról a várost a Mátra, délről az Alföld határolja. A várost átszeli a Gyöngyös-patak, a Külső-Mérges-patak, a Belső-Mérges-patak és a Tarján-patak.

Nevének eredete
A “Gyöngyös” név eredetét többféleképpen magyarázzák: Istvánffy szerint Gemmeum oppidum vagy Gemmeopolis-ból ered, melyet az e vidéken nagy bőségben termő tölgyfák apró terméseitől Gyöngy-gemma-nak neveztek. Mások szerint pedig a város nevét a Mátravidéket megszálló kún-palóc törzs valamelyik nőtagjától kaphatta, akit Gyöngyös néven neveztek.

A hagyományok szerint Árpád egyik leányát nevezték Gyöngynek, aki követve atyját a Mátra vidékére, itt halt meg, és a Mátrából folyó patak mellé temették el. E patakot és a sír közelében épült várost róla nevezték el Gyöngyösnek.

Történelem
Gyöngyöst valószínű, hogy Kr. u. 700-800 év között az avarok alapították, nyomaik máig megtalálhatók az általuk épített, avargyűrűk néven ismert egykori kőgátaknak formájában, részben itt a Mátrában, Bene, Gyöngyössolymos, Gyöngyösoroszi és Gyöngyöstarján mellett.

Bővebben: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek