Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Gyöngyös "lökhárítós" szemétdombja - Hulladekvadasz.hu

Gyöngyös „lökhárítós” szemétdombja

Gyöngyös városából is megérkezett az első bejelentés Heves megyéből. A helyszín Dr. Harrer Ferenc utca vége, ahol botot autóalkatrészéktől kezdve sok minden van.

Heves megye több településéről már érkezett korábban bejelenté a hulladekvadasz.hu -ra és ezért külön öröm számunkra, hogy már Gyöngyösön is vannak olyan környezetért tenni akaró emberek, akiket zavar a szemét látványa. Heves megye korábbi bejelentéseit ide kattintva lehet megtekinteni.

Bontott autóalkatrészek a város határában. /  Fotó: hulladekvadasz.hu

Bontott autóalkatrészek a város határában. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Illegális hulladéklerakó, Gyöngyös. Gyöngyösi domb, garázsok végén, térkép mellékelve üzenetben. Mellékelem a térképet, megjelölve rajta a pontos helyszínt. Remélem, sikerül megnyitni.”

A bejelentés időpontja: 2018.05.12.

Hulladék jellege: kommunális, elektronikai, műanyag.

[codepeople-post-map]

Gyöngyös helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.  Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A város a wikipedia szerint

Gyöngyös város Heves megyében, a Gyöngyösi járás székhelye. Gyöngyöspüspöki, Mátrafüred, Mátraháza, Sástó, valamint Kékestető közigazgatási szempontból a városhoz tartoznak.

Földrajz
Északról a várost a Mátra, délről az Alföld határolja. A várost átszeli a Gyöngyös-patak, a Külső-Mérges-patak, a Belső-Mérges-patak és a Tarján-patak.

Nevének eredete
A „Gyöngyös” név eredetét többféleképpen magyarázzák: Istvánffy szerint Gemmeum oppidum vagy Gemmeopolis-ból ered, melyet az e vidéken nagy bőségben termő tölgyfák apró terméseitől Gyöngy-gemma-nak neveztek. Mások szerint pedig a város nevét a Mátravidéket megszálló kún-palóc törzs valamelyik nőtagjától kaphatta, akit Gyöngyös néven neveztek.

A hagyományok szerint Árpád egyik leányát nevezték Gyöngynek, aki követve atyját a Mátra vidékére, itt halt meg, és a Mátrából folyó patak mellé temették el. E patakot és a sír közelében épült várost róla nevezték el Gyöngyösnek.

Történelem
Gyöngyöst valószínű, hogy Kr. u. 700-800 év között az avarok alapították, nyomaik máig megtalálhatók az általuk épített, avargyűrűk néven ismert egykori kőgátaknak formájában, részben itt a Mátrában, Bene, Gyöngyössolymos, Gyöngyösoroszi és Gyöngyöstarján mellett.

Bővebben: wikipedia.

You may also like...