Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
ELMŰ park elhanyagolt, szemetes Moszkva sétánya - Hulladekvadasz.hu

ELMŰ park elhanyagolt, szemetes Moszkva sétánya

Az ELMŰ park elhanyagolt, szeméttel szennyezett helyszínéről érkezett bejelentés a Népfürdő utca szomszédságából, Budapest XIII. kerületéből.

A bejelentő állítsa szerint már többször tett bejelentést az illetékeseknél, de eddig senki nem foglalkozott a kialakult állapotok megoldásával. A Duna-part egyik legszebb parkja a képen látható állapotban van, amit körülbelül fél évente takarítanak a bejelentő szerint. Sőt, amióta a Moszkva sétányt létrehozták egy tucat fedél nélküli ember is itt él életvitelszerűen és szemetelnek.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Cím! Pontos címem nincs – 1138 Népfürdő utca (Mártir emlékmű és ELMŰ Sporttelep Népfürdő utca 20 mellet – között). Az (egykori?) ELMŰ park már évek óta el van hanyagolva (bár a neve ELMŰ park, nem sikerült kiderítenem az Önkormányzatnál kinek a kezelésében van és pontos címet sem találok már Google térképen – érzésem szerint már rég el akarják adni és próbálnak minimális összeget költeni a fenntartásra).

Többször megkerestem a polgármesteri hivatalt, a 112 -et is többször hívtam az évek során. Bár megígérték, hogy utána néznek, semmi sem változott. Kb. évente kétszer takarítanak, ami a kukát ürítését és közvetlen környezetében lévő szemét felszedését jelenti (tavasszal és nyár végén – idén még nem volt takarítás) addig viszont az ott lévő 2-3 kuka egyszerűen szemétdombbá alakul.

A Moszkva sétányon a kiskutya játszik a szeméttel. Ennek nem lesz jó vége. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Moszkva sétányon a kiskutya játszik a szeméttel. Ennek nem lesz jó vége. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A környék madarai és a szél kiszedik a kukákból a szemetet, aminek egy része a partra, majd a Dunába kerül. Bár a legtöbb oda látogató ember a szemetest használná, ettől függetlenül, mivel nincsenek ürítve, vajmi keveset számít és a végén egy katasztrófa zónának tűnik a hely.

Ez a park Budapest egyik legszebb parkja lehetne, csodás kilátással a Dunára és a Margitszigetre, főként azért mert nincs autós forgalom. Mivel nincs gondozva, az óriásra nőt gaz, az elszáradt és kidőlt fák mellé, több köbméternyi szemét párosul minden évben (amit csak részben takarítanak el), amit elsősorban az oda látogató városlakók termelnek meg, mert a kilátás sokakat vonz a  rossz körülmények ellenére is. Nem beszélve arról is, hogy idén majd egy tucat fedél nélküli ember is ide költözött, akik még a szokásosnál is több szeméttel árasztják el a parkot.
Amennyiben további infóra van szükségük, kérem jelezzék.”

A bejelentés időpontja: 2018.05.20.

Hulladék jellege: kommunális.

[codepeople-post-map]

Az ELMŰ park helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.  Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

You may also like...