Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Illegálisan üzemelő pizzériát zárt be a Nébih - Hulladekvadasz.hu

Illegálisan üzemelő pizzériát zárt be a Nébih

Illegálisan üzemelő pizzériát zárt be az élelmiszerügyi hatóság, avagy engedélyek, higiéniai és személyi feltételek hiánya miatt lecsapott a Nébih.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) tartott közös ellenőrzésen a szakemberek megállapították, hogy az üzlet a szükséges engedély és adószám nélkül végezte tevékenységét, emellett a helyszínen a műszaki, a higiéniai és a személyi feltételek nem voltak alkalmasak élelmiszer készítésére. Az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

Április végén a Nébih szakemberei a NAV munkatársaival együtt egy Pest megyei, pizzakészítéssel és kiszállítással foglalkozó magánszemélynél tartottak ellenőrzést. A vizsgálat során megállapították, hogy az egység az élelmiszer-előállításhoz szükséges engedéllyel és adószámmal nem rendelkezik.

hulladékkaják rovatunkban rendszeresen bemutatjuk a Nébih akcióit, eseményeit.

A helyszínen több, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő műszaki, higiéniai és személyi hiányosságot is feltártak a szakemberek. Például melegvíz-ellátás nem volt sem mosogatáshoz, sem kézmosáshoz, a padozat pedig takarítatlan volt. A helyiség olyan tárgyakkal és eszközökkel volt tele, amelyek az ételkészítéshez nem szükségesek (pl. monitor, óriás sakkbábuk, gépkocsi akkumulátorok, motorolaj, rossz hűtőszekrények stb.). A pizza készítését és kiszállítását végző személyek a szükséges egészségügyi igazolásokkal nem rendelkeztek.

Az egységben fellelt nem nyomon követhető és lejárt alapanyagokat a hatóság a helyszínen a forgalomból kivonta és az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A NAV eljárást indított, amelynek eredménye akár egymillió forint mulasztási bírság is lehet, és a pizzázó nyilvántartásai alapján utólagos vizsgálatra is sor kerülhet.

Illegálisan üzemelő pizzéria bezárása csak a jéghegy csúcsa. Vajon még hány hasonló vendéglátóegység üzemelhet ma Magyarországon?

You may also like...