Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Farmer újrahasznosítás, avagy táska készítés - Hulladekvadasz.hu

Farmer újrahasznosítás, avagy táska készítés

A farmer újrahasznosítás témakörében készült alkotások lehetősége is határtalan. Most ismét egy újabb ötletet mutatunk be.

Az útmutató készítőjétől, Marianntól láthattunk már korábban is remek újrahasznosítási ötletet arra, hogyan hasznosítsuk újra például a cipzárunkat.

Az alkotó gondolatai:
A régi farmer új élete. Adott volt egy nadrág, aminek nem volt semmi baja azon kívül, hogy a szabásvonala kissé kiment a divatból. Kicsit rugalmas anyagból készült, a színe is tetszett, úgyhogy nem tettem a Karitászos ruha dobozba, hanem újragondoltam.

Alkotó: Bata Marianna

Hozzávalók:

  • régi farmer
  • olló
  • cérna
  • mérőszalag
  • filc
  • gombostű
  • sütikiszúró (virágforma)
  • lenvászon konyharuha
  • cipzár
táska farmerből

hozzávalók

Elkészítése:
Van egy kedvelt kirándulós, vállon keresztbe akaszthatós táskám és néhány fotó a netről, amin farmerból készült táskák vannak. A kettő kombinációjából született az alábbi tatyó, szabásminta nélkül – gondolomformán.

farmerből táska

farmerből táska

A bélését egy lenvászon konyharuhából szabtam ki, ami évek óta szűzen állt a szekrényben, mert sajnáltam törölgetésre használni.

farmerből táska

A cipzárt is egy régi táskából mentettem ki. És mivel nekem kell valami piros vagy bordó a kékhez, hogy ellensúlyozza a hideg színt, a cipzár tökéletesen passzolt az elképzelésemhez.

farmerből táska

A farmer virág készítésére ezer meg egy féle módszer és minta van a világhálón, a forma, szín és stílus használatának csak a képzeletünk – és max. a kézügyességünk – szabhat határt. Első felbuzdulásomban gondoltam a szalaghímzéstől a gomb behúzáson át az applikáláson túl mindenre. Aztán győzött a józanész. Egy egyszerűbb, kevésbé plasztikus virágot választottam végül az elejére. Mivel városi túrákhoz kívánom majd használni a táskát, a sérülékenység és a tisztíthatóság szempontjából ez tűnt célszerűnek.

farmerből táska

Mivel nem vagyok varrónő, se időmilliomos, ezért 3 hónap telt el a kiszabástól az utolsó öltésig. Persze még lehetett volna fokozni (letűzni körbe, varrni rá még ezt meg azt) de számomra ez most így van kész.

farmerből táska

A fenti képekből és leírásból is láthatjuk, nem kell nagy bevásárlást tartanunk ahhoz hogy egy új szép táska tulajdonosai legyünk. Elég hozzá egy kis maradék anyag és kreativitás!

Ha több farmer újrahasznosítás inspirációra lenne szükséged, nézz be Textil csodák nevű Pinterest táblánkra, ahová számos varrós ötletet válogattunk össze.

Korábbi DIY cikkeinket megtaláljátok itt a hulladekvadasz.hu oldalon a Kreatív Hobbik rovatban és a Kreatív Hobbik Csoport honlapján is.

FELHÍVÁS!
Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...