Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Farkas-erdő – szemétszedő akció Újpesten

A Farkas-erdő – szemétszedő akció június 9-én kerül megrendezésre Újpesten, ahova a szervezők mind kedves önkéntes szeretettel várnak.

A rendezvény Újpest Önkormányzata és az Erdőmentők Alapítvány támogatásával jött létre, ahol szemeteszsákokat biztosítanak az Erdőmentők és az összegyűjtött hulladék elszállításáról a város önkormányzata gondoskodik. A szervezők az alábbi jó tanácsot adják a rendezvényen részvevők számára

Amit érdemes hozz magaddal: védőkesztyű, védőital, család, szomszéd.

A főszervező,  Schmoll Norbert szemétszedéssel kapcsolatos gondolatai
“Amikor a családdal lemegyünk a Duna-partra, többnyire szemétszedéssel kezdjük, így sokkal felszabadultabban tudunk leheveredni a homokba. Ezt eddig egy adott partszakaszon, és gerillamód hajtottuk végre. A zsákba gyűjtött szemetet, egy helyre kihordtuk. Ezt továbbgondolva, szerettem volna az Önkormányzatot is belevonni egy nagyobb szabású akcióba, hogy a felhalmozott zsákokat szállítsák el, mivel civilként, hulladékudvarba csak pénzért tudtuk volna elhelyezni. Vagy konténert rendelünk, szintén saját költségre.

Farkas-erdő - szemétszedő akció Újpesten

Farkas-erdő – szemétszedő akció Újpesten

Elkezdtem kutakodni, megkaptam az illetékes elérhetőségét, és nagy meglepődésemre, pozitívan reagált, plusz megadott még kontaktokat, például az Erdőmentő Alapítványhoz. Most a Farkaserdőben, velük együtt szervezzük a takarítást. Jól jönne még pár önkéntes, zsákot kapunk, az előre egyeztetett helyről, az Önkormányzat elszállítja. Az akciót szeretném folytatni a Duna-parton is, ott a Madártani Egyesülettel karöltve. Ebből pedig, rendszert szeretnék kialakítani, mégpedig a kerületet felosztva területekre, időszakokra, nem csak a szokásos illegális lerakókat megtisztítva, hanem a lakótelepeket, utcákat is.”

A Farkas-erdő – szemétszedő akcióhoz a facebookos eseményen keresztül lehet közvetlenül csatlakozni ide kattintva.

További szemétszedési akciókról az esemény menüpont alatt lehet tájékozódni.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek