Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Farkas-erdő - szemétszedő akció Újpesten - Hulladekvadasz.hu

Farkas-erdő – szemétszedő akció Újpesten

A Farkas-erdő – szemétszedő akció június 9-én kerül megrendezésre Újpesten, ahova a szervezők mind kedves önkéntes szeretettel várnak.

A rendezvény Újpest Önkormányzata és az Erdőmentők Alapítvány támogatásával jött létre, ahol szemeteszsákokat biztosítanak az Erdőmentők és az összegyűjtött hulladék elszállításáról a város önkormányzata gondoskodik. A szervezők az alábbi jó tanácsot adják a rendezvényen részvevők számára

Amit érdemes hozz magaddal: védőkesztyű, védőital, család, szomszéd.

A főszervező,  Schmoll Norbert szemétszedéssel kapcsolatos gondolatai
„Amikor a családdal lemegyünk a Duna-partra, többnyire szemétszedéssel kezdjük, így sokkal felszabadultabban tudunk leheveredni a homokba. Ezt eddig egy adott partszakaszon, és gerillamód hajtottuk végre. A zsákba gyűjtött szemetet, egy helyre kihordtuk. Ezt továbbgondolva, szerettem volna az Önkormányzatot is belevonni egy nagyobb szabású akcióba, hogy a felhalmozott zsákokat szállítsák el, mivel civilként, hulladékudvarba csak pénzért tudtuk volna elhelyezni. Vagy konténert rendelünk, szintén saját költségre.

Farkas-erdő - szemétszedő akció Újpesten

Farkas-erdő – szemétszedő akció Újpesten

Elkezdtem kutakodni, megkaptam az illetékes elérhetőségét, és nagy meglepődésemre, pozitívan reagált, plusz megadott még kontaktokat, például az Erdőmentő Alapítványhoz. Most a Farkaserdőben, velük együtt szervezzük a takarítást. Jól jönne még pár önkéntes, zsákot kapunk, az előre egyeztetett helyről, az Önkormányzat elszállítja. Az akciót szeretném folytatni a Duna-parton is, ott a Madártani Egyesülettel karöltve. Ebből pedig, rendszert szeretnék kialakítani, mégpedig a kerületet felosztva területekre, időszakokra, nem csak a szokásos illegális lerakókat megtisztítva, hanem a lakótelepeket, utcákat is.”

A Farkas-erdő – szemétszedő akcióhoz a facebookos eseményen keresztül lehet közvetlenül csatlakozni ide kattintva.

További szemétszedési akciókról az esemény menüpont alatt lehet tájékozódni.

You may also like...