Kulcstartó készítés boros dugóból #57 DIY

Kulcstartó készítés egyszerű, de nagyszerű újrahasznosítási módszere a boros dugóknak. Pillanatok alatt egyedivé varázsolhatod megjelenésed vele. 

Heti DIY cikkünkben egy kis élménybeszámolót kaphattok a múlt hétvégén tartott Gödöllői Természetfilm Fesztiválról, ahová a Hulladékvadász.hu és a Háztartásom hulladék nélkül rovattal együtt próbáltuk felhívni a figyelmet a környezetünk megóvására.

A Hulladékvadász.hu medence installációját a gyerekek nagyon kedvelték, amely játékosan felhívta a figyelmüket a természetes vizeink megóvására.

dugóból kulcstartó

Tisztítsuk meg vizeinket a szeméttől!

A Háztartásom hulladék nélkül rovat háziasszonya, Tóth Andi bemutatott pár eszközt, amivel helyettesíthetjük a háztartásunkban is használt műanyag “egyszer használatos” eszközöket. Az érdeklődőknek pedig tanácsot adott a háztartási hulladék minimalizálására.

háztartásom hulladék nélkül

Alkotó gondolatai:

A hétvége kreatív programja a dugó újrahasznosítás volt. Leginkább gyerekekkel készítettünk boros dugókból egyszerűbb, gyorsan elkészíthető kulcstartókat. Eheti DIY cikkünkben ennek a leírását olvashatjátok, melyet mindenki a saját ízlése szerint tovább díszíthet, a lehetőségek tárháza majdhogynem végtelen. Aki nem látta még a korábbi boros dugó újrahasznosító ötletünket, annak ajánljuk a koszorú leírásunkat is.

Dugó újrahasznosítás

Használjuk fel a parafa dugókat!

Készítő: Szabó Henrietta és a résztvevők

Elkészítési idő: 1-2 perc

Technika: DIY, barkácsolás, festés, újrahasznosítás

Hozzávalók:

 • parafa dugók
 • vágódeszka, sniccer
 • akriltoll
 • ékszer maradékokból gyöngyök
 • képakasztó karika (csavaros alj)
 • kulcstartó karika
 • további díszítéshez:
 • 3D dekortoll
 • ragasztópisztoly
 • dekorpáka
 • ragasztós kövek, stb

Elkészítése:

A boros dugót szeleteljük fel. Vágjuk először félbe, majd a fél dugót vágjuk el még egyszer félbe. Így nagyjából egyforma vastagságú dugó szeleteket kapunk.

Ha egész dugóval szeretnénk dolgozni akkor egy nagyobb méretű képakasztót válasszunk.

dugóból kulcstartó

A kisebb méretű csavaros aljú képakasztót pedig az alábbi módon csavarjuk bele a dugószeletbe.

dugó újrahasznosítás

Ezután pedig kedvünkre díszíthetjük, személyre szabhatjuk, dekopázsolhatjuk, pecsételhetünk, monogramot, feliratot festhetünk rá. A díszítést a végtelenségig fokozhatjuk.

dugóból kulcstartó

Faragott, festett dugó

dugóból kulcstartó

Végül tegyük rá fel a kulcstartó karikánkra vagy ajándékozzuk el a személyre szabott kulcstartót szerettünknek.

dugóból kulcstartó

“Ha nincs zöldség dugót faragok!”

Természetesen a kész kulcstartókat már nem is volt időm megörökíteni, mert vagy a szám vagy a kezem járt. 🙂

Ezért összeszedtem Nektek párat a netről válogatva.

 

Ha még több kulcstartó készítés és DIY ötletre, inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „Újrahasznosítási ötletek” nevű táblánkat is.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

 

 

 

You may also like...