Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Sződliget hulladékhorrora a Csörögi dűlőn - Hulladekvadasz.hu

Sződliget hulladékhorrora a Csörögi dűlőn

Sződliget állandósult hulladékproblémájáról kaptunk hírt, ahol az illegális vágásból származó állati maradványokról egészen bontott autó-alkatrészekig minden megtalálható.

Frissítve
2018.08.24.

A helyszínről újabb képek és egyben helyzetjelentést érkezett a szűnni nem akaró, de fokozódó illegális hulladéktelepről:
Tisztelt cím! Hivatkozással a 2018.06.02-án tett bejelentésre mely Pest megye, Sződliget önkormányzatához tartozó Csörögi dűlőn található illegális hulladéklerakó telepre vonatkozott, az alábbiakkal szeretném kiegészíteni.

A Zöldhatóság részéről a PE-06/KTF/16716-2/2018 ügyszámon érhető el. Az akkor helyszíni szemlét és hatósági intézkedést követően jelentős mértékben kezdett eltűnni a környékről a szemét. Sajnálatos módon azonban a napokban több tonna építési és kommunális hulladék tudott újra kipottyanni az érintett szakaszra, mely a Gödöllői út, és Sződ, Floch-puszta, az M2 építése között, illetve azzal párhuzamosan fut.

Sződliget hulladékhorrora a Csörögi dűlőnSződliget hulladékhorrora a Csörögi dűlőn
A csatolt mellékletben található képi- és videóanyagok 2018.08.23-án készültek, melyről a 112-n újabb bejelentésre került sor ezzel egyidőben. A Dunakanyar innen egy lélegzetvételnyire, kiemelt üdülőövezetek, természeti és védett természeti értékek szomszédságában érthetetlen, hogy egyáltalán hogy fordulhat ilyen elő. Ilyen mennyiségű hulladékot egészen biztosan nem egy rendszám nélküli Lada hátuljából dobnak ki. Megtisztelő segítségüket előre is megköszönve,”

A képek szerintünk magukért beszélnek. Továbbítjuk az illetékeseknek a bejelentést.


Korábban
2018.06.03.

A település első bejelentése is egyben, ahol minden megtalálható, amit egy külterületi illegális hulladéklerakóban megtalálható lehet. Szomorú példa ez és egyben nem egyedi eset.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Pest megye Sződligethez tartozó, Sződ, Floch-pusztát és a Gödöllői utat összekötő, az M2-vel párhuzamos szakasza, mely földút, rengeteg kommunális, háztartási és veszélyes hulladékot egyaránt tartalmazó, valószínűleg illegális vágásból származó állati maradványokat, kanapét, lökhárítót, kilóméterórát, kanapét, mosógépet illetve sok minden mást találtunk. Kidobott kukát, amin cím volt, néhány a szemétkupac tetején pedig olyan dobozok, amin cím is van.

Egy kutyasétáltatás keretében. 2018. május 31-én a 112-n bejelentést tettem, saját néven, ahonnan a gödi rendőrségre kapcsoltak, és körübelűl 10 percen belül rendőrautó is megjelent, de nem intézkedtek.

Tájékoztatásuk szerint, az önkormányzatnak kell ezt bejelentenie, és 20 éve legalább ez így néz ki. Kutyákkal, lovakkal, gyerekekkel egyaránt szeretnénk használni ezeket az utakat, főleg, hogy közel s távol az M2 miatt az egyetlen biztonságos átkelést biztosítja a Duna irányába az aluljáró. A probléma az, hogy ez olyan mennyiségű szemét, amit néhány fekete zsákba nem lehet elhordani, és nincs is nagyon hova. Intézkedésüket, és a segítségüket szeretném kérni!”

A bejelentés időpontja: 2018.06.02.

Hulladék jellege: kommunális, építési, szerves, vegyi hulladék.

[codepeople-post-map]

Sződliget község helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A község a wikipedia szerint

Sződliget község Pest megyében, a Váci járásban.

Fekvése
Pest megye északi részén, Budapesttől 30 km-re található. Délre tőle Göd, északra Vác, délkeletre pedig Sződ fekszik. Közúton a 2-es és az M2-es (régebben 2/A) országúton; vasúton a Budapest–Vác–Szob-vasútvonalon közelíthető meg.

Története
Sződliget területén már a történelem előtti időkben is emberi szálláshely volt, ezt bizonyítja a sződligeti volt Horgász-tanya mellett talált, az átmeneti kőkorszakból származó lelet is. A pilisi pálosok dunai malma már 1458-ban is üzemelt a község határában, említésre méltó ipari emlék. Sződliget Sződhöz tartozott 1950-ig, amikor önálló községgé alakult. 2006. november 4-én országzászlót állítottak a Petőfi-szobor mellett.

 Forrás: wikipedia.