Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Felsőzsolca határában elektronikai hulladék

Felsőzsolca kisváros külterületi szemétdombjáról érkezett bejelentés, ahol megtalálható elektronikai hulladék bontott hűtő képében a kommunális hulladékkal.

A település első bejelentése is ez egyben, de Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből mára már tömegével érkeztek bejelentések.

Gyakori látvány településeink határában a bontott hűtők, amiből kiszedik a rezet és ... / Fotó: hulladekvadasz.hu

Gyakori látvány településeink határában a bontott hűtők, amiből kiszedik a rezet és … / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Felsőzsolca lakóházak közelében, folyamatos lerakás.”

Lakóházak tetőfedele kihordva Felsőzsolca határába. /  Fotó: hulladekvadasz.hu

Lakóházak tetőfedele kihordva Felsőzsolca határába. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés időpontja: 2018.05.21.

Hulladék jellege: kommunális, építési, elektronikai hulladék.

Felsőzsolca első bejelentési helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A kisváros a wikipedia szerint

Felsőzsolca kisváros Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Miskolci járásban. A Miskolci kistérség 3., Borsod-Abaúj-Zemplén megye 10. legnépesebb városa.

Fekvése
Miskolc város szélétől 1 kilométerre, a Bükk-vidéken, a Sajó folyó bal partján, a borsodi tájegység Abaújjal határos keleti oldalán fekszik. Felszíne sík, enyhén hullámos, a talajképző kőzetét löszös anyag alkotja.

Közlekedés
Megközelíthető a 3-as és a 37-es útról; vonattal a Hatvan–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely és a Miskolc–Hidasnémeti-vasútvonalon (a vasútállomás körülbelül 3 km-re van a település központjától).

Felsőzsolca tömegközlekedését a szomszédos, miskolci közlekedési vállalat, az MVK Zrt. biztosítja. Jelenleg egy buszjárat, a 7-es busz szolgálja ki a lakosságot.[3] Ezen kívül számos helyközi járat áthalad a város területén (a Szent István úton, illetve a Kassai úton). 2012. február 16-ától a 7-es busz körbejár Felsőzsolcán, érintve a Kassai u., Dózsa György u., Kodály Zoltán u., Kazinczy Ferenc u. és Ongai utcákat. Ezzel 5 helyett immár 9 autóbuszmegálló található a városban.

Forrás: wikipedia.