Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Muskátli utca autóroncsai Diósdon

A Muskátli utca autóroncsaira lett figyelmes Diósdon helyi hulladékvadászunk. Évek óta ott veszteglő autókról van szó, amik foglalják a közterületet.

A településről rendszeresen érkeznek bejelentések, most éppen rendszám nélküli autókról kaptunk bejelentést. Az autóroncsok a legtöbb esetben, ha rendszám nélkül találhatóak meg közterületeken 10 napon belül elszállításra kerülhetnek.

“A KRESZ előírása szerint azt a hatósági jelzéssel (pl. rendszám) nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterülethasználati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja.”

A magas gazban megbújó autóroncsok foglalják a közterületet Diósdon. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A magas gazban megbújó autóroncsok foglalják a közterületet Diósdon. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Évek óta tárolnak két rendszám, motor nélküli autót nagy gazban a jelzett utcában. A szomszédok közvetlen nem akarnak konfrontálódni a tulajjal, míg az Önkormányzat által megbízott közterület felelős vagy alkalmatlan a feladat elvégzésére vagy olyan szintű a bürokrácia, hogy képtelenség célt elérni. Kérném segítségüket az előre lépésben. Köszönöm.”

A bejelentés időpontja: 2018.06.05.

Hulladék jellege: autóroncs.

A Muskátli utca autóroncsaival kapcsolatos helyszínről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek