Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Több tonna veszélyes hulladék Pécs külterületén - Hulladekvadasz.hu

Több tonna veszélyes hulladék Pécs külterületén

Több tonna illegálisan lerakott veszélyes-és építési hulladékra lett figyelmes pécsi hulladékvadászunk a város külterületén. Vajon eddig csak neki tűnt fel?

Frissítve
2019.02.17.

A pécsi hulladékvadászunktól újabb bejelentést kaptunk a korábbi helyszínről, aki az illegális hulladéklerakások között a hulladék tulajdonosának a nyomaira is rábukkanhatott:
„Kedves Hulladékvadász! Tavaly júniusban tettem egy bejelentést egy igen nagy pécsi hulladéklerakatról. Ma ismét elmentem oda, hogy megnézzem, hogyan változott a helyzet. Sajnos még mindig rengeteg ott a hulladék, sőt, talán több is mint nyáron volt, de most már más jellegű:

Szinte teljes mértékben autószervizelési hulladékok voltak a helyszínen, különféle alkatrészek, szűrők, stb. Mondanom sem kell, milyen környezetszennyezőek ezek az anyagok. Kicsit tüzetesebben megvizsgálva a hulladékot, néhány papírhulladékon megakadt a szemem, amelyek akár bizonyítékul is szolgálhatnak. Nagyrészt biztosítási igazolások, különféle járművekkel kapcsolatos hivatalos iratok, de inkább beszéljenek a képek:

Szinte mindegyik egy bizonyos bólyi székhelyű „Kft”-hez köthető. Mindenképpen meg akartam mutatni ezt a „felfedezést”, mert egyrészt elég egyértelműnek látom, hogy ez a cég lehet az elkövető, de mégsem tudom, mi lenne a következő logikus lépés ilyen esetben.”

Köszönjük a bejelentést a helyi hulladékvadászunknak, amit továbbítunk az illetékesekhez.


Korábban
2018.06.08

Ezt nem tudjuk, de továbbítjuk az illetékes hatóságokhoz, remélve a mihamarabbi hulladékprobléma megoldást. Az elektronikai hulladék leadásról szóló cikkünket ajánljuk figyelmébe minden leendő és állandó szemetelőnek. A település korábbi bejelentései ide kattintva megtekinthetőek.

Bontott hűtők, mosógépek, televíziók. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Bontott hűtők, mosógépek, televíziók. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadász.hu! Nagy mennyiségű veszélyes hulladékra lettem figyelmes, kb. 1 km-re Pécstől. Rengeteg CRT monitor és TV, mosógép alkatrészek, hűtők, stb.

Vajon a kis oroszlán tudja kié a szemét? Mit láthatott? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Vajon a kis oroszlán tudja kié a szemét? Mit láthatott? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A közelben több kisebb-nagyobb szemétkupac is volt, de ez volt a legnagyobb. A közelben több patak is van, és ez egy vízgyűjtő terület. Koordináták: É 46°02’52”; K 18°11’18”. Képek mellékelten.”

Zömében építési elektronikai hulladék található a helyszínen. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Zömében építési elektronikai hulladék található a helyszínen. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés időpontja: 2018.06.08.

Hulladék jellege: építési, kommunális, műanyag.

[codepeople-post-map]

Több tonna illegálisan lerakott hulladékkal kapcsolatos helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.  Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

You may also like...