FKF nyereményjátéka a szelektív használat ösztönzésére

Az FKF nyereményjátéka alkalmával a budapesti lakosságot szeretné ösztönözni a megfelelő lakossági szelektív hulladékgyűjtésre.

Mint ismeretes a háztartásokban keletkező hulladék javarészt újrahasznosítható. Ezért értékes másod nyersanyagnak számít.

Cikkünk a témában: Szelektív hulladékgyűjtés – Hogyan történik?

“A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer útján begyűjtött hulladék évről évre nő, azonban a szelektíven gyűjtött műanyag, fém és papír hulladékok egy részét szennyezettség miatt nem lehet teljes egészében újrahasznosítani. Ezért a lakossági szelektív hulladékgyűjtés helyes válogatásának ösztönzésére nyereményjátékot indított a Társaság, mintegy 6,5 millió értékben” – hívta fel a figyelmet Nagy László Albert a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgató pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

A vezérigazgató felidézte, hogy 2013-ban európai uniós támogatásból indították el a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszert Budapesten. A rendszer elindítása 4,3 milliárd forint történt, amiből egyebek közt 63 járművet és 400 ezer tartályt szereztek be. Az indulás óta 60 ezer tonna szelektív hulladékot gyűjtöttek be a házhoz menő gyűjtési rendszerben. Ez a szám tavaly már 14 ezer tonna volt az így begyűjtött műanyag, és 22 ezer tonna a papír volt.

Abban bíznak, hogy a nyereményjátékkal sikerül a megfelelő válogatást, a “tisztább” szelektív gyűjtést ösztönözni.

Orendi Éva, az FKF Nonprofit Zrt. edukációs csoportvezető ismertette, hogy a lakosság június 8-ától regisztrálhat a játékra, a társasházak közös képviselői június 22-étől jelentkezhetnek. A játék október 5-éig tart. A regisztrált lakosok és a társasházak között jelentős nyereményeket sorsolnak ki.

Az FKF nyereményjátéka egy remek alkalom lehet arra, hogy a lakosság megfelelőképpen használja a szelektíveket és ezáltal minél több lakossági hulladék kerüljön újrahasznosításra.

TUDTAD?

A hulladekvadasz.hu hivatalos üzemeltetője a JÖN Alapítvány, aminek a segítségével szeretnénk biztosítani a tevékenységeink hosszútávú működését.
Milyen segítség kell ahhoz, hogy tevékenységünk és hulladékvadászaink tovább folytassák munkájukat a környezetvédelem érdekében?
Az oldalunk fejlesztéséhez, munkánk támogatására támogatókat, szponorokat keresünk. Továbbá csapattagokat, akik segítik a munkánk.
Támogass minket egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

Van még itt, ami érdekelhet