Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
FKF nyereményjátéka a szelektív használat ösztönzésére - Hulladekvadasz.hu

FKF nyereményjátéka a szelektív használat ösztönzésére

Az FKF nyereményjátéka alkalmával a budapesti lakosságot szeretné ösztönözni a megfelelő lakossági szelektív hulladékgyűjtésre.

Mint ismeretes a háztartásokban keletkező hulladék javarészt újrahasznosítható. Ezért értékes másod nyersanyagnak számít.

Cikkünk a témában: Szelektív hulladékgyűjtés – Hogyan történik?

„A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer útján begyűjtött hulladék évről évre nő, azonban a szelektíven gyűjtött műanyag, fém és papír hulladékok egy részét szennyezettség miatt nem lehet teljes egészében újrahasznosítani. Ezért a lakossági szelektív hulladékgyűjtés helyes válogatásának ösztönzésére nyereményjátékot indított a Társaság, mintegy 6,5 millió értékben” – hívta fel a figyelmet Nagy László Albert a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgató pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

A vezérigazgató felidézte, hogy 2013-ban európai uniós támogatásból indították el a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszert Budapesten. A rendszer elindítása 4,3 milliárd forint történt, amiből egyebek közt 63 járművet és 400 ezer tartályt szereztek be. Az indulás óta 60 ezer tonna szelektív hulladékot gyűjtöttek be a házhoz menő gyűjtési rendszerben. Ez a szám tavaly már 14 ezer tonna volt az így begyűjtött műanyag, és 22 ezer tonna a papír volt.

Abban bíznak, hogy a nyereményjátékkal sikerül a megfelelő válogatást, a „tisztább” szelektív gyűjtést ösztönözni.

Orendi Éva, az FKF Nonprofit Zrt. edukációs csoportvezető ismertette, hogy a lakosság június 8-ától regisztrálhat a játékra, a társasházak közös képviselői június 22-étől jelentkezhetnek. A játék október 5-éig tart. A regisztrált lakosok és a társasházak között jelentős nyereményeket sorsolnak ki.

Az FKF nyereményjátéka egy remek alkalom lehet arra, hogy a lakosság megfelelőképpen használja a szelektíveket és ezáltal minél több lakossági hulladék kerüljön újrahasznosításra.

You may also like...