Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

FKF nyereményjátéka a szelektív használat ösztönzésére

Az FKF nyereményjátéka alkalmával a budapesti lakosságot szeretné ösztönözni a megfelelő lakossági szelektív hulladékgyűjtésre.

Mint ismeretes a háztartásokban keletkező hulladék javarészt újrahasznosítható. Ezért értékes másod nyersanyagnak számít.

Cikkünk a témában: Szelektív hulladékgyűjtés – Hogyan történik?

“A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer útján begyűjtött hulladék évről évre nő, azonban a szelektíven gyűjtött műanyag, fém és papír hulladékok egy részét szennyezettség miatt nem lehet teljes egészében újrahasznosítani. Ezért a lakossági szelektív hulladékgyűjtés helyes válogatásának ösztönzésére nyereményjátékot indított a Társaság, mintegy 6,5 millió értékben” – hívta fel a figyelmet Nagy László Albert a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgató pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

A vezérigazgató felidézte, hogy 2013-ban európai uniós támogatásból indították el a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszert Budapesten. A rendszer elindítása 4,3 milliárd forint történt, amiből egyebek közt 63 járművet és 400 ezer tartályt szereztek be. Az indulás óta 60 ezer tonna szelektív hulladékot gyűjtöttek be a házhoz menő gyűjtési rendszerben. Ez a szám tavaly már 14 ezer tonna volt az így begyűjtött műanyag, és 22 ezer tonna a papír volt.

Abban bíznak, hogy a nyereményjátékkal sikerül a megfelelő válogatást, a “tisztább” szelektív gyűjtést ösztönözni.

Orendi Éva, az FKF Nonprofit Zrt. edukációs csoportvezető ismertette, hogy a lakosság június 8-ától regisztrálhat a játékra, a társasházak közös képviselői június 22-étől jelentkezhetnek. A játék október 5-éig tart. A regisztrált lakosok és a társasházak között jelentős nyereményeket sorsolnak ki.

Az FKF nyereményjátéka egy remek alkalom lehet arra, hogy a lakosság megfelelőképpen használja a szelektíveket és ezáltal minél több lakossági hulladék kerüljön újrahasznosításra.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek