Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Rács mögött: három szemetelőt ért tetten a rendőrség

Rács mögött, avagy három szemetelőt értek tetten a rendőrök Salgótarján közelében. Az elkövetők a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi területére vitték a szemetet.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. június 10-én 12 óra 40 perckor érkezett az állampolgári bejelentés, miszerint Vizslás-Újlak közelében ismeretlen személyek hulladékot rakodnak le. Korábbi tettenérésekkel kapcsolatos cikkeink ide kattintva elérhető.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőrei rövid időn belül a helyszínre értek, ahol tetten érték a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható L. Norbert 37 éves bátonyterenyei és L. György 24 éves, D. János 21 éves nagyecsedi lakosokat.

A beszerzett adatok alapján a három férfi a bejelentést megelőzően a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi területén, Salgótarján közelében, egy tehergépjármű platójáról – engedély nélkül – egy köbméter építési hulladékot pakoltak le.

A rendőrök L. Norbertet és társait a rendőrkapitányságra előállították és hulladék gazdálkodás rendjének megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A hatóság tagjai a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket lefoglalták.

A videó a Hulladékvadász youtube csatornájáról, a szemetelőkről!

A Bükki Nemzeti Park természetvédelmi terület szemetelőinek a rács mögött talán lesz idejük átgondolni azt, hogy a szemetelés hatalmas hiba volt.

Forrás: police.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek